Take a fresh look at your lifestyle.

Orban odbio apel Zelenskog za isporuku oružja i uvođenje sankcija ruskom energetskom sektoru

Premijer Mađarske Viktor Orban odbio je molbu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog za snabdevanje Ukrajine oružjem i uvođenje sankcija ruskom energetskom sektoru.

Orban je u video poruci objavljenoj na društvenim mrežama rekao da zahtevi Zelenskog nisu u skladu sa interesima Mađarske i da bi sankcije ruskom energetskom sektoru značile „usporavanje mađarske ekonomije i njeno izvesno zaustavljanje u jednom momentu”.

On je izjavio da 85 odsto gasa i više od 60 odsto nafte u Mađarsku dolazi iz Rusije i da bi blokirajući ruske energente Mađari „platili cenu rata”, prenosi Beta-AP.

Zelenski se juče tokom obraćanja sastanku lidera Evropske unije (EU) u Briselu direktno obratio Orbanu, najbližem saradniku predsednika Rusije Vladimira Putina u EU.

„Slušaj, Viktore, da li znaš šta se dešava u Mariupolju. Želim da budem otvoren, treba da se odlučite za koga ste”, rekao je Zelenski.

Mađarska, koja se graniči sa Ukrajinom, odbila je da tu državu snabdeva oružjem i da isporuke oružja idu preko njene granice.

Чланак Orban odbio apel Zelenskog za isporuku oružja i uvođenje sankcija ruskom energetskom sektoru се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: