Take a fresh look at your lifestyle.

Opozicija ‘rešila’ Topolu: Pala SNS vlast…

Srpska napredna stranka (SNS), izgubila je većinu u lokalnom parlamentu, a na redovnoj sednici Skupštine opštine, glasovima opozicionih odbornika iz Bolje Srbije, smenjeni su predsednik Skupštine i njegov zamenik, saznaje Nova.rs. Na njihova mesta izabrani su funkcioneri Bolje Srbije, čime je praktično SNS izgubila vlast u toj šumadijskoj opštini.

– Koalicija okupljena oko SNS danas je srušena – izjavio je za Nova.rs Dragan Jovanović, lider najveće opozicione stranke u Topoli „Bolja Srbija“ i dugogodišnji predsednik te opštine.

Dragan Jovanović Foto: PrintscreenDragan Jovanović Foto: Printscreen

On je istakao da će u „naredna dva dna“ biti održana vanredna sednica na kojoj će, kako je naglasio, biti smenjeno kompletno rukovodstvo opštine iz redova SNS-a i stranaka koje su sa njima činile vladajuću koaliciju.

Prema njegovim rečima, sednica na kojoj su smenjeni dosadašnji predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik, počela je jutros u 9 sati i još uvek traje.

Sednici prisustvuje 27 od ukupno 41 odbornika, a smena aktuelnih funkcionera izglasana je sa 22 odbornička glasa.

Srpska napredna stranka je sa svojim koalicionim partnerima iz SPS-a i GG Bolji ljudi, posle prošlogodišnjih lokalnih izbora formirala vlast sa tesnom većinom, sa samo jednim odborničkim mandatom više od opozicionih stranaka. Od 41 odbornika, SNS je imala 21, dok je Bolja Srbija sa partnerima iz POKS-a imala 20.

https://t.co/fKOmE2jnUe

Opozicija na jednom mestu, Vesti

Izvor: Direktno

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com