Take a fresh look at your lifestyle.

OPOZICIJA O POLAGANJU ZAKLETVE: Vučić se zakleo pred nelegitimnim parlamentom

Predstavnici dela opozicionih stranaka optužili su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je „politička kukavica”, jer „nije smeo” da položi zakletvu za novi petogodišnji mandat pred novoizabranim poslanicima.

Obraćajući se novinarima ispred Skupštine Beograda, ocenili su da Vučić polaže zakletvu pred poslanicima starog saziva jer „nije smeo da se suoči” sa novoizabranim poslanicima među kojima ima i predstavnika opozicije.

„Ovo nije skupština već farsa, ovo je Glavni odbor Srpske napredne stranke sa njihovim satelitima”, rekao je funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević novinarima, prenela je Beta.

Ocenio je da će ceremoniji polaganja zakletve „sigurno” prisustvovati i premijerka Ana Brnabić kako bi „odvrnula sijalice i tako se u mraku odigralo sramoćenje skupštine”.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da „prvi put u istoriji” Srbije predsednik polaže zakletvu pred raspuštenim sazivom parlamenta koji je po njegovim rečima, nelegitiman, jer je izbore 2020. godine opozicija bojkotovala.

„Srbija gori od brojnih problema koje ima a Aleksandar Vučić se češlja, ponaša se despotski i uništava sve institucije”, kazao je Aleksić.

Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd rekao je da se sa proglašenjem konačnih rezultata parlamentarnih izbora i izborom nove Vlade odugovlači „u nedogled” jer kako je rekao, Vučić tako „kupuje vreme”.

„Vučić nema vlast kakvu želi”, dodao je Lazović.

Predstavnici opozicionih stranaka najpre su najavili da će se novinarima obratiti ispred Skupštine Srbije ali su se na „molbu” policije, kako je rekao Srđan Milivojević, pomerili sa platoa ispred parlamenta i konferenciju održali ispred Skupštine grada.

Članak OPOZICIJA O POLAGANJU ZAKLETVE: Vučić se zakleo pred nelegitimnim parlamentom se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: