Take a fresh look at your lifestyle.

NIJE DŽABE BOTOVALA Bivša direktorka Tanjuga nova Vučićeva savetnica na budžetu

Branka Đukić je 7. oktobra imenovana za savetnika predsednika Aleksandra Vučića za javne politike, piše u odluci koja je objavljena u Službenom glasniku i to je još jedan SNS kadar koji će parazitirati na grbači naroda. Osim imena, u odluci se ne navodi nijedan drugi podatak iz kog bi moglo da se zaključi o kojoj osobi je reč. Prema informacijama koje je Nova ekonomija dobila iz više nezvaničnih izvora, reč je o bivšoj direktorki Novinske agencije “Tanjug”.

Odgovor na pitanje da li je bivša direktorka „Tanjuga“ nova Vučićeva savetnica Nova ekonomija nije uspela da dobije ni nakon nekoliko upita poslatih kancelariji Predsednika, kao ni od Vučićeve savetnice za medije Suzane Vasiljević, koja nije odgovorila na pozive i poruke.

Ni Agencija za sprečavanje korupcije nije odgovorila na pitanja da li je nova savetnica Branka Đukić ranije obavljala druge javne funkcije.

Bivša direktorka Tanjuga Branka Đukić je u telefonskom razgovoru sa novinarkom Nove ekonomije rekla da ne daje izjave telefonom, kao i da „nije u javnom životu“. Na pitanje da li je ona nova savetnica predsednika Vučića nije želela da odgovori.

Međutim, pozicija savetnika Predsednika Republike spada u javne funkcije, što znači da su svi savetnici javni funkcioneri.

Savetnici predsednika Republike obavljaju nasloženije analitičke, savetodavne i druge odgovarajuće poslove za potrebe predsednika Republike, navodi se na sajtu Predsednika.

Ovi poslovi se odnose na državno uređenje, izgradnju i funkcionisanje političkog sistema i inicijativu za donošenje novih kao i primenu postojećih zakona, privredna kretanja i razvoj ekonomskog sistema, odbranu i bezbednost, rad Nardone skupštine, Vlade i drugih državnih organa.

Na sajtu institucije navedeno je da su savetnici predsednika Republike Tatjana Jović, Milorad Veljović, Suzana Vasiljević, Verica Lazić, Veselin Milić, Nenad Mihailović i Dejan Savić.

Branka Đukić je zvanično bila direktorka Tanjuga sve do potpunog uništenja jedine novinske agencije u vlasništvu države i konačnog brisanja iz APR-a u martu 2021. godine.

U februaru su se pojavile nezvanične informacije da Đukić neće biti više biti direktorka ovog medija zbog toga što se sa novim vlasnicima (pevaču Željku Joksimoviću i voditeljki Jovani koji su bliski SNS režimu) nije uspela da se dogovori o njenom budućem angažmanu, prenelo je tada Udruženje novinara Srbije (UNS).

Podsetimo, firma „Tačno“ iz Beograda, koja je u vlasništvu Radioce Milosavljevića, pevača Željka Joksimovića i Manje Grčić je u decembru 2020. za 628.000 evra dobila pravo na korišćenje Tanjugovog logoa, slogana i dela arhive na deset godina, ali i svih resursa uključujući kultnu zgradu na Obilićevom vencu. Strani mediji su po decenijskoj navici nastavili da prenose vesti „državne agencije Tanjug“ iako je to sada privatno Željkovo i Jovanino glasilo. Da li bi predsednik SAD dozvolio sestrama Kardašijan da kupe američku državnu agenciju Asošijeted pres?

NIJE DŽABE BOTOVALA Bivša direktorka Tanjuga nova Vučićeva savetnica na budžetu

Izvor: Srbin info

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: