Take a fresh look at your lifestyle.

NEMAČKI MINISTAR: Ako „Severni tok 2“ proradi, to će biti kapitulacija Evrope pred Rusijom

Puštanje u rad gasovoda „Severni tok 2“ označilo bi kapitulaciju Evrope pred Rusijom, izjavio je za „ZDF“ nemački ministar ekonomije Robert Habek.

Prema njegovom mišljenju, takav korak postao bi simbol činjenice da je Moskva srušila evropske sankcije i ostvarila svoje ciljeve.

„To bi bilo kao podizanje bele zastave u Nemačkoj i Evropi. Ne možemo to da učinimo“, istakao je Habek.

On je dodao da Nemačka mora biti ekonomičnija u potrošnji energenata i naglasio da je potrebno naći alternativne dobavljače gasa.

Ranije je šef komiteta za energetiku i zaštitu klime pri Bundestagu Klaus Ernst apelovao da se počne sa pregovorima o pokretanju gasovoda „Severni tok 2“ kako bi se osigurale isporuke gasa u Nemačku.

Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ završena je 10. septembra 2021. godine i gasovod je u potpunosti spreman za rad. Ali, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin je zamrznuo procedure koje su povezane sa projektom i obustavio sertifikaciju.

Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.

Članak NEMAČKI MINISTAR: Ako „Severni tok 2“ proradi, to će biti kapitulacija Evrope pred Rusijom se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: