Take a fresh look at your lifestyle.

Nemačka preispituje ruske sankcije Gasprom Germaniji

BERLIN – Nemačka preispituje saopštenje Rusije da uvodi sankcije delovima Gasprom Germanije, bivšeg ogranka ruskog proizvođača gasa Gasproma u Nemačkoj, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva ekonomije.

„Nemačka Vlada i Federalna agencija za mreže, kao poverenici Gasproma Germanije, već su u procesu preduzimanja neophodnih mera predostrožnosti i pripreme za različite scenarije”, naveo je portparol u saopštenju, prenosi Rojters.

Gasprom Germanija i njegovi ogranci upravljaju skladištima gasa i trgovinom ovim energentom u Nemačkoj i suvlasnici su gasovoda.

Snabdevanje gasom je trenutno garantovano i stalno se proverava, dodao je portparol, prenosi Tanjug.

Federalna agencija za mreže objavila je slično saopštenje u kojem je navela da nema više informacija i da se priprema za različite scenarije.

Ruski Gasprom je prošlog meseca bez objašnjenja odustao od vlasništva nad pomenutom firmom, primoravši nemačkog regulatora energetske mreže da preuzme kontrolu nad tamošnjim aktivnostima, dodaje britanska agencija.

Članak MAMIKA, ZAPAD HVATA PANIKA: Nemačka preispituje ruske sankcije Gasprom Germaniji se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: