Take a fresh look at your lifestyle.

Nemačka kompanija Klett kontroliše 70% udžbenika u Srbiji, a hrvatska još 15%. Krajnje je vreme da ovo zaustavimo…

Nemačka kompanija Klett sada kontroliše 70% udžbenika u Srbiji, a hrvatska kompanija još 15%. Ovi udžbenici su ujedno i najaskuplji. Pa zašto onda škole „biraju“ skupe udžbenike, a ne udžbenike našeg Zavoda za udžbenike? Zbog darova koje nemačka komapanija daje nastavnicima da odaberu njihove udžbenike: tablete, laptop računare, kažu nekada i keš. Krajnje je vreme da ovo zaustavimo.

Znam da vam sada nisu na pameti udžbenici, ali baš sada je važno da o njima govorimo jer baš sada škole u Srbiji biraju čije će udžbenike naša deca koristiti u narednoj školskoj godini.

Škole svake godine biraju udžbenike za 2 razreda osnovne škole za naredne 4 godine. Ove godine u februaru osnovne škole će odabrati udžbenike za 3. i 7. razred, iduće godine za 4. i 8., zatim za 1. i 5. i za tri godine za 2. i 6., pa onda ponovo u krug.

Roditelji treba da izvrše pritisak na škole da odaberu Zavod za udžbenike.
DJB je pre dve godine u skupštinsku proceduru pustio izmene 4 zakona koji bi garantovali besplatne udžbenike za svu decu. Naravno odbijeni su. Pomozite da nateramo vlast da učini udžbenike besplatnim za svu decu.


Izvor: Saša Radulović

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com