Take a fresh look at your lifestyle.

NDMBGD: Postavljanje spomenika troli 28…


Ne davimo Beograd – U utorak 18.2. u 18 časova na Studentskom Trgu inicijativa Vratimo trolu 28 otvara spomenik trolejbusu 28, uz protest zbog iznenadnog ukidanja ove trolejbuske linije bez ikakvog obrazloženja.

Umesto da o ovim problemima odluke donosi struka, da se organizuju javne rasprave i obezbede najbolja rešenja za što veći broj ljudi, gradske vlasti pokušavaju da zakrpe posledice katastrofalne odluke da se javni saobraćaj izmesti sa Trga Republike i iz centra grada. Zato građani danas moraju na ulici štititi svoje pravo da u Beogradu mogu da se prevezu od kuće do posla u razumnom roku, da im javne institucije, obrazovne i ustanove kulture, kao i drugi sadržaji koji se nalaze u centru grada budu dostupne.

Inicijativa Ne davimo Beograd izradila je plan “30 minuta od posla do kuće” koji predviđa radikalnu optimizaciju javnog prevoza kroz uvođenje ekspres linija i veliko grananje žutih traka i davanje priroriteta prolaska vozilima javnog prevoza, za koji verujemo da je jedino rešene kako se sistem prevoza u gradu može brzo, jeftino i efikasno podići na zadovoljavajući nivo: https://nedavimobeograd.rs/javni-prevoz/

Izvor: Ne davimo Beograd

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com