Take a fresh look at your lifestyle.

NDMBGD: Jutka od danas u zatvoru u Ćupriji…


Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus od danas je na izdržavanju kazne zatvora za polno uznemiravanje svoje bivše zaposlene Marije Lukić. Pravda je zadovoljena nakon više od dve godine mukotrpne borbe odugovlačenja i opstrukcije procesa.

Marija Lukć, koja je tokom ovog procesa bila napadana verbalno i fizički, istrajavala je u ovoj borbi i postala simbol borbe žena protiv svakog uznemiravanja. Njena borba i pobeda daje nam snagu da nastavimo dalje, dok sve žene ne budu slobodne od muškog nasilja. Ovo je pobeda za Mariju, ali i Snežanu, Danijelu i druge žene Brusa koji su za seksualno uznemiravanje takođe prijavile Jeličića, ali je tužilaštvo odbacilo njihove prijave.

Podsećamo, inicijativa Ne davimo Beograd je konstantno pružala podršku Mariji Lukić, a naši aktivisti su i redovno odlazili na zakazana sudska ročišta u Brus i u Kruševac. Pokazali smo snagu zajedništva i solidarnosti. Pokazali smo da nijedan moćnik nije moćniji od glasne javnosti. Ne zaboravimo da su u početku Milutina Jeličića snažno branili iz Srpske napredne stranke kojoj je tada pripadao. Kako je rastao pritisak javnosti, SNS ga se postepeno, a na kraju i potpuno, odrekao. Zatim se približio radikalima, postao član njhove stranke, a Šešelj je dolazio na suđenja i ometao proces. Pritisak javnosti nije popuštao, pa je Jeličić izgubio čak i podršku radikala. Kako je javnost bila glasnija i solidarnija, tako je Jeličić gubio jednu po jednu vezu koja mu je omogućavala bahato ponašanje i stvarala utisak moći. Na kraju, njemu od te moći nije ostalo ništa, a sve zahvaljući ljudima koji nisu dozvolili da se ovaj slučaj „prepusti slučaju“…

Na sajtu Ministarstva pravde se navodi da je zatvor u Ćupriji otvorenog tipa, da je izgrađen u savremenom stilu sa velikim staklenim površinama na prozorima bez rešetaka i dobrom komunikacionom infrastrukturom.

Jutka od danas u zatvoru u Ćupriji

Izvor: Ne davimo Beograd

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com