Take a fresh look at your lifestyle.

Natan Albahari(PSG): Vučić se plaši šta će reći Rusija i Kina


📢Natan Albahari – Nisam siguran da li ovom izjavom Aleksandar Vučić tvrdi da su 65 zemalja od kojih su 25 zemlje EU, koje su prvobitno potpisale ovu izjavu, “potrčci” SAD ili bilo koga drugog. Takođe, mnogo bi sve mirnije prošlo da su izjavu potpisali odmah, a ne tek kad je postalo očigledno da jedino mi i BIH nismo potpisali.

Ovde se pre svega radi o nedostatku okvira i vrednostima na kojima treba da se baziraju naše spoljnopolitičke odluke. Već sam govorio kako je od izuzetne važnosti da Srbija ima jasno definisanu strategiju, a ne da svakih par nedelja imamo skoro istu situaciju gde kasnimo u donošenju važnih odluka i pridruživanju odlukama partnera koje smo sami odabrali, odnosno EU.

Insistiranjem da se izjava potpisala u nekakvoj tišini Vučić jasno pokazuje da se on stidi saradnje sa zapadnim partnerima i plaši šta će da kažu njegovi autokratski saveznici koji nisu potpisali dekleraciju, poput Rusije i Kine. Umesto da jasno vodimo politiku koja nas približava Evropi, odnosno poziciji koja nam geografski, istorijski i strateški pripada, SNS vlast mora prvo na raport Ruskim i Kineskim ambasadorima, a tek onda mogu da donesu “samostalne” odluke.

Natan Albahari: Vučić se plaši šta će reći Rusija i Kina

Izvor: Pokret slobodnih građana

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: