Take a fresh look at your lifestyle.

Narodna stranka Zrenjanin: Koliko košta doček Nove godine dok raste broj zaraženih virusom korona

Dok se Zrenjaninci smrzavaju u redovima pred kovid ambulantom, a aktivnih slučajeva kovida u gradu je sve više, naši gradski čelnici su rešili da potroše još neko milionče na proslavu Nove godine po julijanskom kalendaru!

Znamo da je doček 31. decembra na gradskom trgu, sa sve vatrometom u ponoć, koštao nešto manje od 1.500.000,00 dinara (milion i po, ako se neko pogubi u ovim nulama), a sada nam se ponovo servira doček, uz trubače, kuvano vino i, za promenu, vatromet!

Koliko će to koštati, Narodna stranka Zrenjanin će saznati i obavestiti javnost o tome.

Kao da nam nije dosta drastično povećanje broja obolelih, kao da nam grad nije oblepljen umrlicama, kao da svako od nas već nije izgubio nekog dragog od ove pošasti, treba nam proslava! Šta slavimo? Opet smo pametniji od celog sveta, hvalimo se pobedom nad koronom, a nismo u stanju da organizujemo koliko – toliko humane uslove za one koji satima čekaju u redu da se testiraju na virus.

Ulazimo već u treću godinu kako pandemija traje, i neverovatno je da i dalje nemamo rešenja kako ubrzati procedure, kako olakšati muke, ionako bolesnim, ljudima da ne stoje na vetru, snegu, kiši, poledici ili suncu, nije važno, ali da dostojanstveno provedu vreme čekajući na pregled. Kad već nije bilo sluha da se epidemiološka situacija popravi, i olakša medicinskim radnicima, kojih je sve manje i koji su na izmaku snaga, moglo se bar pomoći pacijentima da što lakše provedu vreme neophodno da do lekarske pomoći dođu.
Nije rešenje jednokratna pomoć od deset hiljada dinara zdravstvenim radnicima, niti sto evra mladima, ali sigurno nije potrebno u ovako izazovnim vremenima trošiti milione dinara na slavlja.

Šta slavimo?
Punoletstvo bez vode.
Dvadeset godina bez obilaznice.
Sela bez kanalizacije.
Desetine hiljada ljudi manje u gradu i okolini.
Vijetnamski logor u neposrednoj blizini grada.
Smanjenje životnog standarda, rast cena, pad moralnih normi?

Narodna stranka Zrenjanin: Koliko košta doček Nove godine dok raste broj zaraženih virusom korona

Narodna stranka

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: