Take a fresh look at your lifestyle.

Narodna stranka: Samostalnost Crkve treba da se slavi, ali i da se pokaže…


Narodna stranka – Kao oni koji predanje Svetog Save smatraju za duhovni temelj našeg verskog, narodnog i kulturnog identiteta, osećamo potrebu i moralnu obavezu da izrazimo duboku razočaranost – u svoje i u ime brojnih vernika širom Srbije – činjenicom da je Aleksandru Vučiću dodeljeno najviše priznanje Srpske Pravoslavne Crkve, orden Svetog Save prvog reda.

U godini kada, suočeni sa ozbiljnim izazovima, proslavljamo punih osam vekova autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, iznad svega nam je potrebno jedinstvo. Aleksandar Vučić je, međutim, ličnost koja sa sobom donosi pre svega razdor i neslogu. Jedinstvo koje on ima isključivo je sa njegovim poslušnicima i istomišljenicima, ali ne i sa slobodomislećim građanima Srbije.

Ne možemo a da se ne zapitamo: čime je to Aleksandar Vučić zaslužio da ponese odličje Svetog Save na grudima? Time što je tvrdio da na Kosovu i Metohiji nemamo ništa, pa ni kvadratni metar zemlje? Time što je kosovski zavet odbacio kao destruktivni mit? Ili možda time što je brojne ugledne jerarhe Srpske Crkve u više navrata, što lično, što preko svojih udvoričkih medija, javno klevetao i vređao?

Narodna stranka: Samostalnost Crkve treba da se slavi, ali i da se pokaže

Kao oni koji predanje Svetog Save smatraju za duhovni temelj našeg verskog, narodnog i kulturnog identiteta, osećamo potrebu i moralnu obavezu da izrazimo duboku raz…

Izvor: Narodna stranka