Take a fresh look at your lifestyle.

NAROD SE DIGAO U LOZNICI: Nikome više ništa ne verujemo!

Građani i aktivisti okupili su se juče na protestu u Loznici, a kako je najavljeno, neće biti blokade puta. Marijana Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“ rekla je da su ljudi iz Jadra odlučili da ne ćute i da se na taj način brane.

– I kada bi otkupili sve nas, ne bismo imali gde da odemo, akademici su nam objasnili koliki je uticaj rudnika i aktivnosti. Danas smo ovde sa svojim prijateljima, podigli smo ovo na veći nivo, nije samo Jadar, nego Rekovac, Pranjani… Trenutno je rudnik Rio Tinto na kapijama Mlave, ništa mi više nikome ne verujemo. Povlačenje uredbe je mali korak, nema potrebe da sumnjate u nas, mi nećemo stati sve dok poslednje posečeno drvo ne bude zasađeno, svaka njiva mora biti obnovljena i da više nikome ne padne na pamet rudnik – rekla je ona i dodala da „za meštane Cer nema cenu“.

– To je ljubav, što se brani jeste srce, mi ćemo svoje srce odbraniti i nemojte da se bojite, nije strašno, izađi i kaži narodu da si uz njega, to njih boli – rekla je Marijana Petković.

Kako je rekao Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica, skup je prijavljen policiji.

Organizatori su rekli da je povod za skup zahvalnost svima onima koji su prethodnih meseci pružili podršku meštanima Gornjih Nedeljica u borbi protiv eksploatacije jadarita u tom kraju.

Očekuje se da bude saopšteno koji su naredni koraci u borbi protiv eksploatacije litijuma.

Protestu, čiji početak je kasnio zbog lošeg vremena, pridružili su se Savez ekoloških organizacija Srbije i Ekološki ustanak, kao i drugi aktivisti i građani iz mesta širom Srbije.

Članak NAROD SE DIGAO U LOZNICI: Nikome više ništa ne verujemo! se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: