Take a fresh look at your lifestyle.

NAPREDNJACI DONELI NOVE PROPISE ZA SVADBU: Nema ljubljenja mlade i zabranjen je ples!

Bez ljubljanja mlade, đuskanja na podijumu i švedskog stola, po pet ljudi za stolovima na razmaku od dva metra, pleksiglas koji odvaja muziku od gostiju, nošenje maski i čuvanje spiska zvanica i 30 dana nakon onkončanja proslave – ovako bi od sada mogle da izgledaju svadbe u Srbiji za vreme trajanja pandemija koronavirusa!

Grad Beograd je sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, Privrednom komorom Srbjije i predstavnicima “ivent” industrije uputio Vladi Srbiji predlog, koji sadrži četiri protokola sa uslovima pod kojim bi mogle da se održavaju svadbe, proslave, kongresi, koncerti i kako bi bio regulisan rad noćnih klubova i barova.

– Ograničiti trajanje svih skupova, obezbediti da događajima prisustvuju samo pozvane osobe, što se može sprovesti angažovanjem tzv. Kovid redara, koji bi opominnjao pa čak isključivao lice sa događaja koje se ne ponaša u skladu sa propisanim merama – navodi se, između ostalog, u preporukama u jednom od protokola:

– Koliko god je moguće, grupisati po stolovima članove istog domaćinstva ili osoba koje su u svakodnevnom kontaktu.

Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve, i za zaposlene i za učesnike sve vreme boravka na događaju, bilo u zatvorenom objektu ili na otvorenom, osim kada konzumiraju hranu ili piće.

– Od obaveze nošenja maski mogu biti izuzeti samo pojedini muzički izvođači i to samo u trenutku izvođenja, kao što su pevači, muzičari na duvačkim instrumentima, ali tada se preporučuje postavljanje fizičke barijere, od pleksiglasa ili drugog materijala koji se lako čisti i dezinfikuje. Izbegavanje bilo kakvog direktnog kontakta, odnosno tradicionalnog čestitanja, grlenja, ljubljenja na proslavama – još su neke od navedenih mera u koje je Kurir imao uvid.

Goran Vesić

Apelujemo na Vladu da usvoji protokole

– Sva četiri protokola uradio je Gradski zavod za javno zdravlje kao naša najreferentnija institucija koja se i pita kada je reč o epidemiološkoj situaciji i određivanju epidemioloških mera. Apel Vladi jeste da se usvoji i plan otvaranja, odnosno plan početka održavanja pojedinih događaja, kao što su to uradili Velika Britanija i Izrael. To je važno jer ovakvi događaji ne mogu da se organizuju za jedan dan, tako da očekujemo da zajedno sa protokolima Vlada Srbije usvoji i dinamiku, a tako ćemo znati kako će teći otvaranje koje će biti u skladu sa dinamikom vakcinacije – naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Preporuke za svadbe, prijeme i kongrese:

– merenje temperature svim gostima ili učesnicima pri ulasku – razmak između stolova od najmanje dva metra, za stolom ne može sedeti više od pet osoba – distanca od najmanje dva metra prilikom ulaska u objekat – ukidanje podijuma za igru – barijera od pleksiglasa između muzičkog orkestra i publike – izbegavanje čestitanja, grljenja i ljubljenja – onemogućiti švedski sto i omogućiti posluženje za stolom – vremeski ograničiti trajanje događaja – čuvanje spiskova gostiju najamnje 30 dana od dana događaja – prisustvo kovid redara koji bi nadgledao sprovođenje mera

Izvor: Kurir

NAPREDNJACI DONELI NOVE PROPISE ZA SVADBU: Nema ljubljenja mlade i zabranjen je ples! sa News Flash.

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com