Take a fresh look at your lifestyle.

MILORAD DODIK: Neka je proklet svaki Srbin koji bi u parlamentu BiH raspravljao o državnoj imovini

Predstavnici vladajuće koalicije u Republici Srpskoj uputile su danas zahtev svim organima u ovom BH entitetu da provode Zakon o nepokretnoj imovini, kada taj stupi na snagu. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je kletvu svakom Srbinu koji bi raspravljao o zakonu o državnoj imovini u Parlamentarnoj skupštini BiH.

„Republički organi i organizacije imaju jasne odgovornosti u tom pogledu. Oni moraju znati da mi ne damo imovinu. Neka je proklet onaj od Srba koji ikada dođe u poziciju da raspravlja o zakonu na nivou BiH”, kazao je Dodik posle sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, ako se jednom stavi predmet, koji se zove imovina, na zakonodavnu nadležnost Parlamentarne skupštine BiH, koja, kako on navodi, nije nadležna, biće potpisana „smrtna presuda RS”.

Lider SNSD-a je naglasio da će Republika Srpska sprovoditi Zakon u nepokretnoj imovini RS, bez obzira što ga je poništio Visoki predstavnik Kristijan Šmit, prenosi Beta.

„Zakon će se sprovoditi onako kako i piše u njemu, republički organi tu imaju svoje obaveze. Odluku Šmita nećemo objaviti u službenom glasniku, što znači da neće biti primenjiva u Srpskoj”, kazao je Dodik.

Iako je juče najavio da će se Zakon o nepokretnostima RS danas objaviti u entitetskom Službenom glasniku, do sada nije potvrđeno da je to i učinjeno.

Dodik je dalje rekao da je BiH protektorat, što potvrđuje i mešanje stranaca u njena unutrašnja pitanja.

„Enormno je mešanje drugih zemalja u unutrašnje stvari, pre svih, SAD, Velike Britanije i Nemačke, u konkretna pitanja koja se tiču suvereniteta”, ocenio je on.

Za Savet za sprovođenje mira u BiH (PIK) Dodik je rekao da je „nepostojeće, samoorganizovano telo”, dodavši da će Rusiji, ako ga njeni predstavnici budu pitali, reći da treba da ostanu članica PIK-a, da bi se „čuo glas protiv”.

On je još kazao da je situacija u RS, bez obzira na sve dobra, a da će povećanje plata zavisiti od realnih mogućnosti, a da će majska penzija biti povećana za deset procenata.

Dodik je ocenio da će Centralna izbora komisija BiH (CIK) pokušavati vladajuće stranke u RS da dovede u haos, ali da se one pripremaju kao da će sutra izbori.

„Pozivamo narod da pažljivo prati kako se ko ponaša u ovom vremenu. Ovo nije politička, već egzistencijalna borba”, naveo je on.

Predsednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da će u narednom periodu sve političke stranke iz RS biti pozvane da definišu izjavu „kojom bi osudili mešanja u unutrašnja pitanja BiH bilo koje zemlje i ambasade”.

On je izrazio zabrinutost povodom, kako je kazao, najava da neke međunarodne snage žele samoinicijativno da preduzmu mere i uhapse neke funkcionere u RS.

Članak MILORAD DODIK: Neka je proklet svaki Srbin koji bi u parlamentu BiH raspravljao o državnoj imovini se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: