Take a fresh look at your lifestyle.

METAR PO METAR – GLAS: Naprednjaci delili mrvice asfalta pred izbore (FOTO)

Nekoliko nedelja pred izbore naprednjaci u manjim srpskim sredinama „udarno“ su radili da građanima zamažu oči, a kao i uvek, najbolji način bilo je asfaltiranje odavno propalih puteva, kojih se sete samo pred glasanje. Primer za to su opštine Topličkog okruga, među prvima Prokuplje, gde je lokalna apsolutna vlast naprednjaka posebnu pažnju obratila na seosko područje. Tako je malo asfalta kanulo u Donjoj Stražavi, malo u Gornjoj Trnavi, a najviše u Kostenici.

FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Meštani Donje Stražave, koji su u većini podržali SNS na izborima, jer je od 213 stanovnika sa pravom glasa njih 118 poverenje dalo naprednjacima, dobili su 200 metara i to grebanog asfalta. Pre izbora im je posipano 100 metara u ulici dugoj 500 metara, kao mamac za glasove. Kada je prošla nedelje, meštani su se bunili, pa je danas uvaljano još 100 metara grebanog asfalta!

– Da se nisu bunili, jer su shvatili da će na tome ostati, ne bi dobili dodatnih 100 metara, iako smo se svi nadali da će cela ulica da se rekonstruiše. Ovo je veliko selo, odmah do Prokuplja i stvarno je u katastrofalnom infrastrukturnom stanju. Taj asfalt tražimo već godinama. Sada smo namagarčeni, opet po ko zna koji put – priznaje meštanin ovog sela, koji dodaje da su mislili da će je pokriti pravim, a ne otpadom od asfalta.

Sada ta ulica izgleda smešnije nego pre.

Slična je situacija i u Gornjoj Trnavi gde je pre izbora naprednjačka vlast kao epohalnu vest objavila na gradskom sajtu da ovo selo po prvi put dobija asfalt, a ukupno je u tri sokaka posuto 450 metara. Pa kao i u Donjoj Stražavi, malo asfalt, malo običan stari put. Ta investicija koja prikuplja glasove, koštala je građane Prokuplja tri miliona dinara.
FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Najbolje su prošli meštani Kostenice, kod kojih je, prema projektu afaltirano čak 1,7 kilometar puta, ali mi nismo uspeli da saznamo koliko to košta građane Prokuplja.

I tako, kako se završiše izbori, građanima ostadoše do kraja neispunjena obećanja i rupe po ulicama da se čekaju naredni izbori, jer prethodnih mesec dana je više nasipano grebanog asfalta, nego čitave prošle godine.

Mi smo se pisanim putem obratili i gradonačelniku Prokuplja Milanu Aranđeloviću da nam odgovori između ostalog i na pitanje koliko je prošle godine asfaltirano puteva, a koliko u ovoj do sada, ali on još nije odgovorio.

Izvor: Slavija info

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: