Take a fresh look at your lifestyle.

MEDVEDEV PORUČIO: Baš nas briga što G7 ne priznaju nove ukrajinske granice

Rusiju je baš briga što G7 ne priznaju promene ukrajinskih granica, važna je volja ljudi koji tamo žive, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarišući zajedničku izjavu šefova diplomatija G7.

On je pozvao i da se ne zaboravi presedan Kosova.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije se osvrnuo i na temu isporuke oružja Ukrajini.

„Kijev će dobijati oružje dok god mu je potrebno. Odnosno, G7 će nastaviti da vode tajni rat sa Rusijom umesto da se bavi problemima u snabdevanju gorivom i namirnicama za svoje nezadovoljne stanovnike“, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je istakao da G7, smanjujući zavisnost od ruskih energenata, uključujući ugalj i naftu, nastavljaju da pljačkaju svoje stanovnike kako bi podržavali korumpirani režim u Ukrajini, preneo je Sputnjik.

Medvedev je komentarisao i mešanje „Velike sedmorke“ u odnose Kine i Rusije.

„Zemlje G7 pozivaju Kinu da ne pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija, da ne opravdavaju njene akcije i da joj ne pružaju vojnu pomoć. To je nastavak direktnog mešanja u poslove Kine i nagoveštaj da mi i vas možemo da kaznimo“, napisao je on.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je ironično komentarisao izjavu šefova diplomatija G7 o nastavku sankcija protiv Rusije, našalivši se da je Moskva očekivala da će predložiti novčanu pomoć za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Чланак MEDVEDEV PORUČIO: Baš nas briga što G7 ne priznaju nove ukrajinske granice се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: