Take a fresh look at your lifestyle.

Marinković Savović: Vlast da prestane da se preko svojih tabloida obračunava sa prof. Alekom Kavčićem…

Opšte je poznato da kada aktuelna vlast ne sme nešto javno da kaže, ona upregne svoju tabloidnu mašineriju koja ničemu drugom i ne služi.

Gordana Marinković Savović: Vlast da prestane da se preko svojih tabloida obračunava sa prof. Aleksandrom Kavčićem | Dveri

Opšte je poznato da kada aktuelna vlast ne sme nešto javno da kaže, ona upregne svoju tabloidnu mašineriju koja ničemu drugom i ne služi.

Ovoga puta, na udaru režimskog tabloida „Srpski telegraf“ bio je profesor Aleksandar Kavčić, čovek koji je omogućio besplatne udžbenike za đake u Srbiji. Očigledno je da je kampanja protiv prof. Kavčića rezultat sprege političko-finansijskih interesa aktuelne vlasti u Srbiji i nemačke multinacionalne kompanije koja štampa udžbenike u Srbiji, a koja zbog besplatnih udžbenika gubi profit. Sa druge strane, aktuelna vlast zna da bi bilo vrlo nepopularno kritikovati uvođenje besplatnih udžbenika, pa je za taj „prljavi“ posao angažovala jedan od svojih medijskih tabloida – „Srpski telegraf“, koji prof. Kavčića naziva „prevarantom“ i „čovekom koji je dao 10 miliona evra da bio postao profesor“. Takođe, poznato je i da nijedan tabloid u Srbiji, poput „Informera“, „Alo“, „Kurira“, „Srpskog telegrafa“ ili „Objektiva“, ne sme da piše ili pokrene kampanju protiv bilo koga, a da za to nema odobrenje vrha aktuelnog režima.
Treba podsetiti javnost da su prof. Aleksandar Kavčić i njegov tim dobili 750 miliona dolara odštete od kompanije „Marvel“ zbog krađe intelektualne svojine. Deo tog novca prof. Kavčić je uložio u besplatne udžbenike za đake u Srbiji, što predstavlja izuzetan čin patriotizma, kakav ova vlast nije učinila za devet godina vođenja države. Takođe, da napomenem da je prof. Kavčić, i pre dobijanja ove odštete, pomogao obrazovanje u Srbiji doniranjem računara u škole kroz fondaciju „Alek Kavčić“.

Srpski pokret Dveri apsolutno podržava uvođenje besplatnih udžbenika za đake i zahvaljuje se prof. Kavčiću na tome, a režim pozivamo da prestane da preko svojih tablioda vodi kampanju protiv prof. Kavčića.

Gordana Marinković Savović
Član Predsedništva Dveri
Predsednik Saveta Dveri za obrazovanje i nauku

Izvor: Srpski pokret DVERI

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com