Take a fresh look at your lifestyle.

MARIN LE PEN: Većina Francuza ne želi EU kakva je sada

Većina Francuza ne želi više Evropsku uniju onakvu kakva je danas, izjavila je Marin le Pen, liderka francuske desnice koja će se u drugom krugu izbora 24. aprila boriti za predsedničku funkciju s aktuelnim šefom države Emanuelom Makronom.

„Velika većina Francuza ne želi više EU onakvu kakva je danas. Evropa – ja je ne sporim, da postoji saradnja, naravno. Ali to se ne može raditi protivno volji naroda”, rekla je Le Penova u intervjuu za francuski radio Frans Enter.

Ona je kazala i da ne postoji „tajna agenda” za eventualni izlazak Francuske iz Unije u slučaju da ona pobedi na izborima, prenosi Tanjug.

U prvom krugu izbora, Le Penova je osvojila 23,15 odsto glasova birača, naspram prvoplasiranog Makrona (27,84).

Prema anketi Instituta Ipsos Sopra-Steria urađenoj za francuske medije, u drugom krugu, za aktuelnog predsednika Makrona glasaće 54 odsto građana, dok će za kandidatkinju desničarskog Nacionalnog okupljanja glasati 46 odsto građana.

Le Penova je, takođe, rekla da nema „nikakvo poverenje” u Makrona i da će on „ići do kraja u toj opsesiji” uvođenja nove starosne granice odlaska u penziju sa 65 godina.

Makron je u ponedeljak izjavio da je otvoren za eventualne izmene tog predloga, ali Le Penova tvrdi da je to njegov „manevar da bi smanjio protivljenje glasača levice” pred drugi krug.

Чланак MARIN LE PEN: Većina Francuza ne želi EU kakva je sada се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: