Take a fresh look at your lifestyle.

Majstore, čokolada se u Srbiji pravi preko 100 godina…

Aleksandar Vučić gotovo sve što ostvari predstavlja kao ekskluzivu. Pre njega u Srbiji nije bilo puteva, zgrada, auto-puteva, škola, vrtića i mosta, pa tako ni čokolade. Istina je ipak, kao i uvek, dijametralno suprotna od onoga što predsednik Srbije kaže. 

FOTO: Printscreen/FacebookFOTO: Printscreen/Facebook

– Majstore, u Subotici porodica Ruff je još 1917. godine počela da proizvodi čokoladu, današnji Pionir. Znači da smo na mapi više od 100 godina. Ako ga neko vidi neka mu objasni… – napisao je Robert Sebek na Fejsbuku, komentarišući izjavu Vučića kako je sada kada je otvorena fabrika čokolade “Barry Callebaut” u Novom Sadu, Srbija na mapi onih koji prave čokoladu.

– Izuzetno sam ponosan na to što je u Novom Sadu otvorena fabrika čokolade najvećeg proizvođača čokolade na svetu “Barry Callebaut”. Srbija je sada na mapi onih koji prave čokoladu, a to je velika stvar za našu državu – napisao je Vučić na Tviteru.

– “Prva srpska čokolada proizvedena je na Dorćolu, na raskrsnici Solunske ulice i ulice Cara Dušana. Porodica Šonda otvorila je fabriku, čokolade, keksa i leda. U maloj porodičnoj radionici nastala je čokolada “Olga” – napisala je na Tviteru Lila Petrovdanska i dodala:

– Prvi počeci proizvodnje čokolade u Srbiji vezuju se za Zemun i fabriku “Roda”, preteču današnje čokolade “Menaž”. Za njeno osnivanje možemo zahvaliti francuskom oficiru Danijelu S. Pešmažu, koji je otvorio prvu jugoslovensku fabriku čokolade 1922. godine.

Dobili 14 miliona evra od države i zatvorili vrata za novinare

Izgleda da predsednik Srbija ima selektivno pamćenje, pa se seća samo onoga što je u njegovom interesu. Malo je verovatno da Vučić nije znao kako Pionir pravi čokoladu preko 100 godina.

Verovatnije je da samo lažima može da pokaže svoj uspeh, odnosno da najnormalnije stvari kao što je otvaranje fabrike, provuče kroz svoj imaginarijum i od toga napravi senzaciju.

Izvor: Direktno

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: