Take a fresh look at your lifestyle.

LUKAŠENKO: Zapad opsednut nacističkim idejama, Ukrajina pretvorena u „čudovište“

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko optužio je Zapad da je „opsednut“ nacističkim idejama i da „vodi rat protiv Rusije“ u Ukrajini, gde već dva i po meseca traje ruska ofanziva.

„Pristalice nacizma su opsednuti idejom odmazde, ali nisu spremni da se otvoreno bore sa naslednicima sovjetskog naroda“, istakao je Lukašenko u govoru koji je održao prilikom proslave 9. maja, Dana pobede nad nacistima 1945.

„Zato preplavljuju Ukrajinu oružjem“, rekao je, optuživši „zapadne elite“ da su tu zemlju koja se graniči s Rusijom pretvorile u „čudovište“ i da su uzdigle „nacizam u rang državne ideologije“.

„Nije tajna da je čitav zapadni svet zaratio s Rusijom u Ukrajini“, istaknuo je Lukašenko, koji od 1994. čvrstom rukom vlada Belorusijom i blizak je saveznik Vladimira Putina kome ustupa svoju teritoriju za vođenje ruske ofanzive.

„Danas se protiv Rusije ujedinilo više od 50 zapadnih zemalja“, rekao je.

Lukašenko je osudio zapadne ekonomske sankcije uvedene Moskvi i Minsku zbog sukoba u Ukrajini, utvrdivši da će „pokušaji da je uguši“ samo „učiniti Belorusiju još jačom“.

„Ni pravno ni moralno Belorusi nemaju pravo ne podupirati Rusiju“, istakao je.

„Sami smo uz Rusiju. A vas je 50“, dodao je beloruski predsednik.

Ukrajina se od 24. februara odupire ruskoj ofanzivi kojoj je svrha, kaže Moskva, „denacifikovati“ tu zemlju, optužujući je za navodni genocid nad rusofonskim stanovništvom.

Slavija-info

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: