Take a fresh look at your lifestyle.

Liz Tras optužila Rusiju za smrt britanskog plaćenika

Ministarka inostranih poslova Velike Britanije Liz Tras optužila je Rusiju za smrt britanskog plaćenika Pola Urija koji se nalazio u zarobljeništvu u Donjeckoj Narodnoj Republici, objavljeno je na sajtu britanske vlade.

„Potresena sam vešću o smrti britanskog humanitarnog radnika Pola Urija koji se nalazio u zarobljeništvu ruskog satelita u Ukrajini. Rusija mora da snosi potpunu odgovornost za to“, navodi se izjava Tras bez objašnjenja šta je razlog zbog koga Moskva treba da snosi odgovornost.

Podsetimo, ombudsmanka DNR Darija Morozova saopštila je ranije u toku dana da je britanski plaćenik Pol Džonson Entoni Dominik Uri, koji je bio zarobljen u Donjeckoj Narodnoj Republici, preminuo 10. jula usled bolesti i depresije.

Britanski Forin ofis potom pozvao na razgovor ruskog ambasadora u Londonu Andreja Kelina.

Ministarstvo spoljnih poslova DNR saopštilo je da im se zvanični London nije obratio povodom plaćenika koji preminuo u zarobljeništvu.

Ministarka spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova je rekla da nije bilo zvaničnih obraćanja u vezi s tim plaćenikom ili nekim drugim plaćenicima iz Velike Britanije, nije ih bilo i nema ih.

Komentarišući to što se Britanija obratila Rusiji u vezi s tim pitanjem, ona je rekla da London igra svoju igru i da treba da se obrati Donjecku, a ne Moskvi.

Takođe je dodala da taj britanski državljanin nije bio borac već da je učestvovao u vrbovanju i da je bio plaćenik i da u DNR sa čuđenjem gledaju na tvrdnje Londona o njegovom „humanitarnom radu“.

Članak Liz Tras optužila Rusiju za smrt britanskog plaćenika se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: