Take a fresh look at your lifestyle.

KOKAN MLADENOVIĆ: Sramota što je Đoković slavio pobedu na godišnjicu genocida u Srebrenici

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović izjavio je da je sramota što je teniser Novak Đoković u Beogradu slavio svoju pobedu na Vimbldonu baš na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

„Nikad više velikih Srba i kulta Srbije, a nikad jadnija i opustošenija zemlja u kojoj živimo“, rekao je Mladenović na plenumu „Quo vadis, Balkan“ na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i dodao da je Đoković tom proslavom „valjda lečio neke svoje komplekse“.

„Kako kaže moj kolega Oliver Frljić, nacija je poslednji azil za neuspešne ljude. Kada ništa niste napravili, onda ste Srbin, Hrvat, Bošnjak, Makedonac ili šta već ne“, dodaje Mladenović.

Dodao je da je sramotno i to što se u Srbiji desilo sa filmom „Quo vadis, Aida“ i ocenio da to pokazuje „jednu ukupnu nesvest“ onih koji vode državu i kulturu šta je vredno i pokazuje „zacementirani zaokret u devedesete godine“.

„Iluzorno je očekivati da ova kamarila na vlasti, koja je ista kao i devedesetih godina 20. veka, može biti bolje. Oni bi bili najsretniji da se istina iz tih godina nikada ne sazna“, kazao je Mladenović.

Novi Sad ignorisao Jasnu Đuričić

Novi Sad je Evropska prestonica kulture u kojoj je u potpunosti ignorisana činjenicu da je naša sugrađanka, glumica Jasna Đuričić, proglašena za najbolju evropsku glumicu za ulogu u filmu „Quo vadis Aida“, što je sramotno i pokazuje nesvest onih koji vode kulturu u državi, ocenjeno je Mladenović na panelu „Suočavanje sa prošlošću kroz kulturu sećanja“.

O toj temi govorili su Mladenović, književnik Svetislav Basara, osnivačica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić, glumac i pisac Feđa Štukan i operska umetnica i profesorica FMU Katarina Jovanović, a moderator je bila Aleksandra Jerkov, osnivačica Regionalne akademija za razvoj demokratije (ADD).

Mladenović je rekao da ignorisanje filma „Quo vadis Aida“ pokazuje zacementirani zaokret 90-im godinama sa ljudima koji su bili na strani izvršilaca svih događaja devedesetih godina.

„Sramotno je to što se desilo sa filmom „Quo vadis Aida“ jer film u Srbiji praktično i ne postoji. To pokazuje ukupnu nesvest onih koji vode državu i kulturu i onog što je realno vredno“, rekao je Mladenović.

On je podsetio je da je u Beogradu u poslednjih deset godina režirao samo dva puta, jer smatra da je cena kompromisa mnogo strašnija, pošto bi ga pakt sa aktuelnom vlašću dugoročno obeležilo.

Članak KOKAN MLADENOVIĆ: Sramota što je Đoković slavio pobedu na godišnjicu genocida u Srebrenici se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: