Take a fresh look at your lifestyle.

Kakvog smisla ima tražiti od nekoga da plati zdravstveno osiguranje 5 godina u nazad?…

Svi moraju da plaćaju poreze i doprinose pa i frilenseri. Ali oni moraju biti RAZUMNI.
Nerazumno je razrezati retroaktivno 5 godina u nazad, tražiti preko 50%, ignorisati troškove i tražiti porez na prilive, nerazumno je plaćanje „doprinosa“, a da ne dobijete zdravstveno i penziono osiguranje. To nije porez, to je harač.
Kakvog smisla ima tražiti od nekoga da plati zdravstveno osiguranje 5 godina u nazad, a da taj neko nije koristio državno zdravstveno osiguranje, već je plaćao sve privatno?
Da bismo razumeli koliko su važni frilenseri za Srbiju i naš platni bilans, dovoljno je znati da je od izvoza ovih usluga za prvih 10 meseci ove godine, Srbija prihodovala preko milijardu evra.
Vlast je gladna novca. Deficit je prošle godine iznosio oko 4 milijarde evra i nastao je usled preterane reakcije države na koronu. Vlast očigledno pokušava da navuče što više novca pa je odlučila da to uradi delom kod frilensera koji nisu glasači vlasti.
Problem koji vlast navlači Srbiji na leđa ovim haračem je da će mnogi frilenseri pronaći rešenje za sebe i napustiti Srbiju.
Drugi je da među frilenserima ima dosta apstinenata koji će ovakvim potezima vlasti imati veliku motivaciju da se promeni vlast.
DJB će reformisati ceo poreski sistem, smanjiti poreze i doprinose progresivno u proseku za trećinu (za male porodične firme, preduzetnike i do polovine).
Svi frilanseri treba da znaju da će DJB vratiti sav harač koji ova vlast uspe da naplati od njih i da će uvesti razuman porez bez retroaktivnosti i bez „doprinosa“ za ništa.
Srbija je bogata zemlja i novca ima dovoljno, ali mora da prestane da se krade. Krade partokratija na vlasti već 30 godina i verovali ili ne još uvek ima šta da se krade. DJB će to zaustaviti.

Veliki protest ispred Skupštine | Udruženje Radnika na Internetu

Izvor: Saša Radulović

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com