Take a fresh look at your lifestyle.

KAKO SAM SE PROVELA KAO POSMATRAČ NA BIRAČKOM MESTU

Blaženi mir je vladao na našem biračkom mestu, potpuno u skladu s imenom predsednika BO, Blažimira. Svi su odgovorno radili svoj posao. Lepo smo se slagali, a Blažimir je bio strog, ali pravedan! Sve propise u malom prstu ima! A onda se u 18.30h pojavio Neki Faktor iz OIK-a…
OIK Faktor je vrlo neprijatnim i naredbodavnim tonom insistirao da Blažimir pošalje kontrolore na dodatne nove adrese, kako bi ljudi glasali od kuće, tvrdeći da su se oni prijavili OIK-u. Blažimir je pokušao da mu objasni da je to nemoguće učiniti, jer smo mi to već obavili (prijave su bile do 11h), da je protivno proceduri prijavljivanje nakon toga, da nema dovoljno ljudi, a ni preostalog vremena za to. Zašto iz OIK nisu javili ranije, nego tek u 18.30? Ali, OIK Faktor zabidžio, i počeo da viče! Preti da će oboriti BM!
Ostali članovi BO zanemeli pred bahatošću. Odlučim da pripomognem Blažimiru i krenem da se raspravljam s OIK Faktorom, a on će meni: „Vi ste samo posmatrač! Nazad na mesto! Gde je njeno mesto? Zašto joj dozvoljavate da se šeta po BM?“ Meni mi tad padne mrak na oči!
„Auuu, jesam ja to ker da me šaljete na mesto i u kućicu!? Kako vas nije sramota!“ A onda su, na moje veliko i veoma prijatno iznenađenje, kontrolorke iz SNSa krenule da me brane! Muški su oćutali. 🙂 Samo mi je posle jedan kontrolor iz SNS rekao „Svaka ti čast kako si se iskontrolisala!“ (I, generalno, branili su se time da nisu uspeli da dođu do reči od koleginica. 🙂 )
„Ne brinite, neće oboriti BM, ne zvala se ja Branka! Gospodin će da osvane i na FB i na TW! Jeste Vi njemu tražili legitimaciju? Kako se on uopšte zove?“ upitah, i nakon toga se OIK Faktor konačno i legitimisao. Kad smo napustili BM uspela sam i da ga fotografišem.
Goran Blagojević. Pretio mi da mu slučajno ne objavljujem fotografiju. Sve u svemu, otišao je obešenog nosa. A ja se pitam na koliko BM u Srbiji na kojima postoji ogroman broj „glasača van biračkog mesta“ nije bilo jednog Blažimira da se suprotstavi kojekakvim OIK Faktorima?
Inače, Blažimir je bio član/predsednik BO ispred SPSa. Savršeno je odradio svoj posao. Ceo birački odbor je bio vrlo odgovoran i vredan. Bilo ih je nedovoljno, nisu imali zamene, svi su bili tu ceo dan, uz kratke pauze za obrok. Zapanjena sam lošom organizacijom vlasti.


Izvor: Branka Stamenković

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: