Take a fresh look at your lifestyle.

Jovanović: Vučić neće moći da pobegne od odgovornosti zbog izdaje Kosova

POLITIKA Autor:Beta

Kopiraj link

Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da aktuelna vlast na čelu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neće moći da „pobegne“ od krivično-pravne odgovornosti zbog „izdaje“ Kosova.

Jovanović je agenciji Beta kazao da Vučić svojom propagandnom mašinerijom svakim danom vređa inteligenciju i ponižava pamet građana Srbije.

„On je međunarodnim posrednicima rekao da prihvata francusko-nemački plan i da će raditi na njegovoj implementaciji, a narodu u Srbiji govori da neće prihvatiti implementaciju. Vučić svojom tehnologijom vladanja i svojim odlukama kada je u pitanju kosovska politika, polako ali sigurno uvodi zemlju u političku nestabilnost“, naglasio je predsednik Novog DSS.

Komentarišući plakate kojima je danas izlepljen centar Beograda, a na kojima su Milica Đurđević Stamenkovski, Boško Obradović i on zajedno s Aljbinom Kurtijem, Jovanović je rekao da je u pitanju „besmislena“ propaganda Srpske napredne stranke (SNS).

„To me uopšte ne dotiče. Očigledno da vladajuća većina i Aleksandar Vučić imaju ozbiljan problem da formulišu načelne argumente za svoje protivustavno delovanje. Predlog sporazuma koji je on prihvatio u Briselu nije u interesu Srbije jer se radi o sporazumu o priznavanju nezavisnosti naše južne pokrajine. Aktuealna vlast na čelu s Vučićem neće moći da pobegne od krivično-pravne odgovornosti zbog izdaje Kosova i Metohije“, rekao je Jovanović.

Ukoliko dođe do implementacije francusko-nemačkog sporazuma, dodao je on, stvoriće se uslovi za formiranje velike Albanije i rušenje Republike Srpske.

„Naša politička debata se prilično srozala, ali građani će sami oceniti posledice delovanja svakog političkog subjekta. Ušli smo u period završnice rešavanja kosovske krize, a ovako kako se krenulo to se neće rešiti u interesu Srbije i srpskog naroda“, ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ako Aleksandar Vučić ostane na vlasti, francusko-nemački sporazum će biti i prihvaćen i implementiran.

„Vučić je ušao u to kolo i on iz tog kola ne može da izađe. To je potpuno protivustavno i mene samo zanima da se spreči taj čin izdaje, a Vučićevi plakati me apsolutno ne zanimaju“, zaključio je Miloš Jovanović.

Izvor: nova-rs