Take a fresh look at your lifestyle.

Jovanović: Jedinstvena opozicija bi mogla da pobedi vlast

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da bi opozicija, ako se dogovori o zajedničkom nastupu i odluči da učestvuje na izborima najavljenim za april 2022. godine, mogla da uz podršku građana „ugrozi i pobedi vlast“.

„Okuplja nas iskrena borba za promenu režima i sistema u Srbiji i za pobedu je neophodna jedinstvena lista opozicije na beogradskim i parlamentarnim izborima, kao i jedinstven predsednički kandidat”, rekao je Jjovanović televiziji Juronjuz Srbija.

Jovanović je naveo da je za jedinstvo opozicije ključan dogovor Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke o zajedničkom nastupu, koje bi trebalo da zajedno izađu na izbore ili da ih zajedno bojkotuju.

„Izborni uslovi su isti kao i na prethodnim izborima, održanim u junu 2020. godine i, ako se ne dogodi čudo, ostaće isti i na predstojećim izborima. Zato još nismo odlučili da li ćemo na njih izaći ili ne“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su u zajedničkom opozicionom frontu dobrodošle sve stranke koje su na delu pokazale da ne sarađuju sa vlašću, i dodao da se „ne može biti malo opozicija na rečima, a malo vlast u koaliciji sa SNS na lokalnom nivou“.

Generalni sekretar Narodne stranke rekao je da se ta stranka odlučila da učestvuje na lokalnim izborima u Negotinu i zato da bi pokazala kako izgledaju izborni uslovi u Srbiji.

„Obavljamo kontrolu izbornog procesa i sastavićemo izveštaj koji će pokazati kakvi su uslovi na terenu. Dok Narodna stranka nije odlučila da izađe na izbore u Negotinu, nisu postojale druge opcije, a kada smo saopštili da ćemo učestvovati, pojavile su se fantomske liste sa ukradenim potpisima podrške građana“, naveo je Jovanović.

„Narodna stranka je jedina koja u Negotinu učestvuje u kampanji sa imenom i prezimenom svog kandidata za predsednika opštine, Krstom Stankovićem Njenjulovićem, dok se ostale liste kriju iza partijskih vođa. Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je podmetnuo kukavičja jaja i u Negotinu će na izbore izaži pet lažnih opozicionih lista“, zaključ io je Jovanović.

Jovanović: Jedinstvena opozicija bi mogla da pobedi vlast

Izvor: Narodna stranka

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: