Take a fresh look at your lifestyle.

Jeremić: Građani očekuju jedinstvo

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je najvažnije da opozicija sačuva jedinstvo i da na izborima 3. aprila nastupi u što širem frontu, jer građani očekuju da opozicija nastupi jedinstveno.

„Moramo na izborima disati kao jedan, raditi jedni za druge, čuvati leđa jedni drugima, zajedno brojati glasove i zajedno ići u borbu – tada nema šanse da nas poraze u velikim gradovima, a moguća je i pobeda u celoj Srbiji“, rekao je Jeremić televiziji Nova S.

„Kada se stvori dobra atmosfera nekoliko nedelja pred izbore, i građani shvate da smo zaista zajedno i da smo ostavili međusobne razlike po strani, onda je sve moguće“, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je važno da opozicija na izborima nastupi sa jednim kandidatom za predsednika Srbije, jednom listom za parlamentarne izbore i jedom listom za beogradske izbore.

„Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je prvi izbor Narodne stranke kada je reč o predsedničkoj kandidaturi, tu nema nikakve dileme. On je jedan od nekoliko ljudi čiji se rejting meri u poslednjim istraživanjima. Narodna stranka, međutim, želi da opozicija ima najboljeg kandidata i spremni smo da podržimo onoga za koga se pokaže da ima najbolji rejting. Svakako nećemo rušiti koaliciju zbog toga“, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je naveo da će ime predsedničkog kandidata biti predstavljeno „do kraja januara“.

Jeremić je rekao da Narodna stranka, SSP i DS imaju koalicioni sporazum, koji je potpisan i sa PSG, Pokretom slobodna Srbija, Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara i Pokretom za preokret, a da bi sledeće nedelje trebalo da se formalno pridruži i Skupština slobodne Srbije, kao i mnoge javne ličnosti i intelektualci.

„Siguran sam da ćemo ne samo ostati na okupu, već da ćemo pružiti ruku i drugima nakon što budemo odredili našeg kandidata za predsednika Srbije, koji će nam biti zajednički, kao i liste za parlamentarne i beogradske izbore“, dodao je Jeremić.

Upitan o najavi da će predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u petak objaviti „da Rio Tinto ide iz Srbije“, Jeremić je odgovorio da će građani Srbije od premijerke „čuti još jednu laž“.

„Vlast je svesna da velika većina građana ne želi da životna sredina u Srbiji bude uništena, pogotovo u Jadru, zbog iskopavanja litijuma. Pošto se bliže izbori, vlast će javnosti predstaviti kao da je odustala od tog projekta, a zapravo neće odustati, jer raskidanje ugovora zahteva mnogo više od jedne konferencije za novinare, ono zahteva složen pravni i zakonodavni proces“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da se Narodna stranka zalaže za uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma, što je ozbiljan pravni i politički poduhvat koji podrazumeva i usvajanje odluka u Skupštini Srbije, što se sigurno neće dogoditi u petak.

Na pitanje o proterivanju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije, Jeremić je odgovorio da Đoković sasvim sigurno „ne bi dozvolio da bude deo bilo kakve prevare“.

„Poznajem Novaka Đokovića i imao sam privilegiju da sarađujem s njim dok sam bio predsednik Teniskog saveza Srbije. Časnijeg, čestitijeg i poštenijeg čoveka u sportu nisam upoznao, tako da apsolutno odbacujem mogućnost da se dogodila bilo kakva prevara – ne zbog naših vlasti, koje su spremne na sve, već zato što sam Novak Đoković to nikada ne bi dozvolio“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Đoković deportovan iz Australije „ne zato što je nevakcinisan, nego zašto što je Vlada Australije pretpostavila da bi on mogao da kaže nešto što bi poremetilo australijske unutrašnje prilike u kontekstu mera borbe protiv zaraze“.

„Đoković je deportovan ne zbog verbalnog delikta, nego zbog opasnosti da bi mogao da počini verbalni delikt. Australijska vlast je napravila presedan koji će imati ozbiljne posledice u njihovom anglosaksonskom pravnom sistemu, ali i za međunarodnu praksu“, zaključio je Jeremić.

Jeremić: Građani očekuju jedinstvo

Narodna stranka

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: