Take a fresh look at your lifestyle.

Radulović: Jedno od ‘zlatnih’ pravila propagande Nemačke 30-tih i-40-tih godina prošlog veka glasi: optuži protivnika za ono što sam činiš…

Jedno od „zlatnih“ pravila propagande Nemačke 30-tih i-40-tih godina prošlog veka glasi:
optuži protivnika za ono što sam činiš.

Pola opozicije, i to ona „najača“ kako vlast sama to voli da kaže, ali i N1 i Nova-S, direktno pomažu vlasti i podržavaju potpisivanje nemačkog-francuskog predloga. Druga polovina pokreće jalove akcije vike i dreke bez ikakvog smislenog plana šta činiti, tako da kada glasač to vidi, kaže: vlast i nije tako loša. Doduše, taj deo opozicije barem jasno kaže da bi potpisivanje nemačko-francuskog predloga bio praktično priznanje prištinske kvazi-države.

Vlast slabi državu time što ne gradi konsenzus u društvu i među političkim strankama po pitanju KiM već plaši, napada i deli ljude. Posao vlasti je da okuplja, da uključuje i opoziciju i sve ugledne ljude i da formira zajedničku strategiju. Jedino tako se jača Srbija. Umesto toga vlast koristi KiM kako bi se dneveno obračunavala sa svojim političkim protivncima.

Postoji samo jedan način da se promeni vlast: da svaki deseti glasač vlasti promeni svoj glas, okrene se protiv i podrži opoziciju. Znam da se mnogi zanose ulicom, ali čak i kada bi to bilo moguće (a mislim da nije iz mnogo razloga), nije u interesu Srbije da se vlast ruši na ulici, već na izborima.

Kada 10% glasača vlasti okrene leđa vlasti, tada vlast ne može ni da pokrade dovoljno glasova da nadomesti. Junačenje među opoziciniom glasačima ne pomaže, jer to ne pridobija glasače vlasti.

Birači vlasti gotovo sve do jednoga ne žele da se Srbija direktno ili posredno odrekne od KiM. I ne, nisu svi glasači vlasti ucenjeni ili glasaju iz koristi. Većina glasa zato što misli da je vlast, uz sve greške koje pravi, i dalje bolja i ozbiljnija od opozicije. I to je ono što moramo da promenimo. Opozicija mora da se uozbilji da bi je glasači vlasti shvatili kao ozbiljnu opciju i da bi bili spremni da joj poklone poverenje.

Dosta je bilo