Take a fresh look at your lifestyle.

IZJAVA KONA POSLUŽILA KAO ARGUMENT ZA DEPORTACIJU NOVAKA

Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju – napisao je epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Predrag Kon, na svom Fejsbuk profilu.

Međutim, tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale, između ostalog, i na stavove Predraga Kona. Stiven Lojd, koji zastupa interese ministra Hoka i države, upotrebio je i Srbiju kako bi i posredno diskreditovao prvog tenisera planete. Suština se odnosila na polovičnu stopu vakcinacije u našoj zemlji, što je, između ostalog, spomenuo.

– U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu – naveli su na sudu predstavnici Australije.

Australijske vlasti su se pozvale na Fejsbuk status Predraga Kona postavljen u aprilu 2020. godine, koji je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji.

Predrag Kon o Đokoviću, 2020. FOTO: Printscreen

– Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacije za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi vakcinacija, jer imaš ogroman uticaj – napisao je Kon.

Podsetimo, najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da izađe kao pobednik u sudskom procesu protiv Vlade Australije. Tročlano sudijsko veće je presudilo u korist države, pa je naš as morao da napusti Australiju.

Izvor Slavija info

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: