Take a fresh look at your lifestyle.

Izbeglice iz Ukrajine u Beogradu kreče grafite poscvećene Kosovu i Metohiji i Obiliću (VIDEO)

Ta NVO je javno prikazala svoju akciju na Slaviji, u kojoj su učestvovali i izbegli državljani Ukrajine.

Takođe su predstavili svoju aktivistkinju iz Ukrajine Anu Luciuk, koja je učestvovala u ovoj akciji.

‘’Izbeglica iz Ukrajine Ana Luciuk kreči u Beogradu, na Slaviji mural posvećen Kosovu i Obiliću. 18.februar, dan posle godišnjice od proglašenja lažne nepriznate nezavisnosti!’’, piše u opisu video snimka objavljenog na Tviter nalogu portala Nacionalist.

U okviru iste akcije, prekrečen je i grafit sa natpisom „Kad se vojska na Kosovo vrati“.

Slova grafita, koji se nalazio na bočnom zidu Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, bila su u crvenoj, plavoj i beloj boji ispisana ćirilicom.

Sofija Todorović iz „Inicijative mladih za ljudska prava“ rekla je za Tanjug da je u trenutku građanske akcije krečenja zida na teren izašla policija, te da su učesnicima u toj akciji, koja je uspešno završena, pisane kazne.

U jednom trenutku, nepoznate osobe otele su kantu farbe i pokušali da je bace, ali nisu uspele.

Kada su se komunalna milicija i patrola udaljili sa lica mesta, grafit je prekrečen.

Što se tiče NVO ‘’Udruženja Krokodil’’, radi se o organizaciji koja oko sebe okuplja ukrajinsku i rusku opozicionu emigraciju. Oni organizuju susrete i predavanja na različite ‘’antiratne’’ teme putem grupa na društvenoj mreži Telegram.

Članak Izbeglice iz Ukrajine u Beogradu kreče grafite poscvećene Kosovu i Metohiji i Obiliću (VIDEO) se pojavljuje prvo na Naša Borba.