Take a fresh look at your lifestyle.

IVICA DAČIĆ: Ne sećam se da su bili jači pritisci na Srbiju još od 1999. godine

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se „ne seća“ da su bili jači pritisci na Srbiju još od 1999. godine, i dodao da Srbija osam meseci nije uvela sankcije Rusiji zato što one nisu u njenom interesu.

„Moramo stalno da razgovaramo s partnerima u Evropi i uopšte na Zapadu, i mi to i radimo. Predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić je neprestano u tim razgovorima, ja ću se sada na tome više angažovati kao ministar spoljnih poslova“, rekao je Dačić za Kurir.

Na pitanje da li Srbija može da i dalje odoleva pritiscima da uvede sankcije Rusiji, on je naveo da sankcije Rusiji nisu uvedene osam meseci jer nisu u interesu zemlje.

„Ako naši interesi, naša ekonomija i naša politička stabilnost budu ugroženi na bilo koji način, mi ćemo razmotriti drugačije odluke, ali to će biti samo naše odluke i nikakav pritisak tu ne pomaže“, naveo je Dačić.

Dačić je rekao da bi Beograd mogao da bude mesto mirovnih pregovora ruskog i ukrajinskog predsednika „ako bude iskrene želje obe strane da se o miru razgovara u Beogradu“.

„Srbija ničim nije doprinela da izbije rat, ali može da doprinese da se dođe do mira“, rekao je Dačić.

Govoreći o ponovom izboru za šefa diplomatije, konstatovao je da je „dobar osećaj“ vratiti se u Ministarstvo spoljnih poslova, kao „kad se s puta vratite kući“.

Чланак IVICA DAČIĆ: Ne sećam se da su bili jači pritisci na Srbiju još od 1999. godine се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: