Take a fresh look at your lifestyle.

HRKALOVIĆKA ZAPRETILA VUČIĆU IZ ZATVORA: Kad progovorim, mnogi će na robiju!

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP koja je uhapšena zbog sumnje da je pomagala mafijašima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, ali i da je sama umešana u nekoliko likvidacija, napravila je pravi haos juče u pritvoru!

Hrkalovićeva je, tvrde izvori, najstrašnije pobesnela kada je saznala da je odbijena žalba njenih advokata koji su tražili ukidanje pritvora. Bila je toliko besna, prenose upućeni, da je skoro sat vremena na sav glas vikala tako da su gotovo svi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda mogli da je čuju, pišu mediji.

– Dijana je jako teško podnela vest da ostaje u pritvoru… Čim je čula za to, odmah je počela da viče! Urlala je na sav glas: “Neću samo ja da trunem u zatvoru! Ako ja progovorim, ako ja kažem sve što znam, mnogi će na robiju!” – prenosi izvor.

– Neću samo ja da trunem u zatvoru! Ako ja progovorim, ako kažem sve što znam, mnogi će na robiju, vikala Hrkalovićeva kada je saznala da joj je žalba odbijena i da ostaje u pritvoru.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu juče je odbilo žalbu branilaca Dijane Hrkalović. Njeni advokati žalbom su tražili da se preinači rešenje sudije za prethodni postupak i da joj se pritvor ukine i omogući odbrana sa slobode. Oni su u žalbi tvrdili da Hrkalovićeva nikako ne može da utiče na svedoke, jer su svi predloženi svedoci policajci, pa tako na njih niko ne može da utiče!?!

Hrkalovićevoj je posle hapšenja 15. septembra određen pritvor do 30 dana. Ona se krivičnom prijavom tereti da je uticala na Dejana Milenkovića, tadašnjeg načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode, da ne dostavi na vreme tužilaštvu pojedine izveštaje u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, koje je široj javnosti poznato kao “ubistvo na šinama”. Za to ubistvo bio je optužen upravo Veljko Belivuk, ali je kasnije pravosnažno oslobođen usled nedostatka dokaza.

U međuvremenu, pojavile su se informacije da je bivša državna sekretarka MUP umešana u likvidacije više osoba, da je znala za skoro sva ubistva klana “Belivuk” i da je u više slučajeva naređivala praćenje ljudi koje su mafijaši kasnije zverski ubijali.

Ubistva za koja se sumnjiči Hrkalovićeva

Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, ubijen je u kafiću”Kafeteka” na Vračaru 1. januara 2018. godine, oko 22 sata. Njega su likvidirala dvojica maskiranih napadača, koji su uleteli u lokal i zapucali iz “heklera”.
Popović je bio direktor kazina “Havana” i važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića.
Dragoslav Miloradović (43) ubijen pred ženom

Dragoslav Miloradović (43) ubijen je 29. maja 2018. godine oko 20.30 ispred svoje auto-perionice na Karaburmi.
Napadači su dojurili na motoru. Na licu mesta pronađeno je između 15 i 20 čaura. Miloradović je, inače, jedan od onih koji su 2013. godine nosili kovčeg Nikole Bojovića, ubijenog brata Luke Bojovića.

Miša Ognjanović likvidiran ispred stana

Advokat Miša Ognjanović ubijen je 29. jula 2018. godine oko 20.30 ispred zgrade u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Ognjanović se sa sinom Petrom (tada imao 27 godina) dovezao kolima iz restorana. Kada su krenuli ka zgradi, prišao im je napadač i pucao u advokata.

Ognjanović je pao, a sina je metak pogodio u šaku. Kad je ubica video da je Ognjanović živ i da sin pokušava da ga podigne, vratio se i ispalio još pet metaka u advokata. Ognjanović je zastupao Luku Bojovića i njegove najbliže saradnike.

Kako pišu mediji, ona je u ćeliji sa više žena. Za sada su je posetili samo advokati, a sud će doneti odluku da li može da vidi oca i brata.

– Prilikom prijema zadužila je kašiku, tanjir i ćebe. Pregledana je i testirana antigenskim testom na kovid. Da je bila pozitivna na virus korona bila bi u izolaciji. Redovno izlazi u šetnju sa ostalim pritvorenicama. Zbog situacije sa korona virusom pritvorenicima su omogućene šetnje od najmanje sat vremena. Testiranje i karantin su standardne procedure od kada je počela epidemija korona i primenjuje se od marta prošle godine – objašnjava izvor iz istrage.

Bivša državna sekretarka mup-a dobila je paket u kom je bila garderoba, stvari za ličnu higijenu i knjige za čitanje.

– Ona nije zahtevala da dobija hranu već jede zatvorsku. Njeno je pravo da bira da li će joj možda neko dostavjati obroke ili ne. Po Zakonu branioce može da prima kada god i koliko želi, a za druge osobe mora da ima odobrenje suda. Telefonski razgovori su joj onemogućeni zbog istrage koja je u toku – dodaje izvor blizak istrazi.

HRKALOVIĆKA ZAPRETILA VUČIĆU IZ ZATVORA: Kad progovorim, mnogi će na robiju! – Slavija-info

Izvor: Mila Popović

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: