Take a fresh look at your lifestyle.

EU predstavnici neće sačiniti nikakav ‘predlog o unapređenju izbornih uslova’. Ovo su njihove reči…


Zaista ne razumem ovu izjavu. EU predstavnici neće sačiniti nikakav „predlog o unapređenju izbornih uslova“. Njihove reči.

Đilas: Ako predlog o izbornim uslovima bude „uz dlaku“ Vučiću – protesti

Na sastanku su jasno rekli da su samo KO-POSREDNICI u razgovoru vlasti sa opozicijom. Drugi KO-POSREDNIK je Ivica Dačić, predsednik skupštine. Njihove reči.

EU predstavnici će, zajedno sa Ivicom Dačićem, od zahteva koji su dostavili ili će dostaviti predstavnici opozicije, sačiniti listu početkom septembra.

O toj listi će se onda izjasniti vlast.

To je sve. EU nema nikakve svoje predloge i nigde im se ne žuri.

Na dijalogu u skupštini POSREDNIK je Ivica Dačić bez EU. Naravno da Ivica nije posrednik, već zainteresovana strana, ali EU ga tako zove.

Već smo sačinili listu zahteva, sreli se sa 6 nacionalnih medija i vlast će se načelno izjasniti o našim zahtevima do kraja jula.

Šta će vlast prihvatiti od naših zahteva, ne znamo. Da li će biti samo kozmetika i zamajavanje javnosti, ne znamo. Iskustvo na žalost nije dobro.

Znamo samo da su zahtevi koje smo postavili ozbiljni, realni i da bi njihovo ispunjenje dovelo do unapređenja izbornih uslova.

Na dijalogu uz POSREDOVANJE EU, opozicija se upinje da dokaže kako je stanje katastrofalno. Čemu i kome? Ne očekujemo valjda da će vlast to da prizna ili ćemo EU da otvorimo oči?

Na dijalogu u skupšini samo govorimo o konkretnim zahtevima. Bez drame, bez „dokazivanja“. Jer čemu?

Cilj dijalog je popravljanje izbornih uslova. Zašto vlast uopšte hoće da ih popravlja? Nebitno.

Ko nam je jedini mogući saveznik u pregovorima? Građani.

Građani će podržati zahteve ako su ozbiljni i realni. Ne treba nam da zahteve koristimo za napad na vlast. Trebaju nam uslovi.

Kada postavljate nerealne zahteve, kada od svakog pravite dramu, kada svaki koristite da napadnete vlast i ismejavate je (baš kao što to i vlast radi nama), onda igrate igru vlasti. U tom u blatu, dobiju vas na iskustvo, a građani se isključe i kažu: opet cirkus.

Šta DJB traži u pregovorima? Tri stvari:
1. Sređivanje biračkih spiskova
2. Sprečavanje izborne krađe
3. Mediji

Zašto su pregovori tajni? Da su pred kamerama, bili bi prepucavanje za medije. Vlast neće nikada ništa priznati ili prihvatiti pred kamerama.

I za kraj, N1 se upinje da diskredituje razgovore u skupštini i da promoviše razgovore sa „niz dlaku“ EU iako se radi o suštinski istoj stvari: vlast će se izjasniti o zahtevima opozicije.
https://rs.n1info.com/vesti/dacic-i-tadic-probili-led-da-li-posredovanje-evroparlamentaraca-daje-rezultate/

Razlika je što su razgovori u skupštini krenuli 4 meseca ranije i što već daju neke MALE rezultate.

Izvor: Saša Radulović

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: