Take a fresh look at your lifestyle.

DŽO BAJDEN: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio

Američki predsednik Džozef Bajden poručio je da je zadivljen čvrstim otporom ukrajinske vojske, a SAD su obećale da će nastaviti vojnu pomoć Kijevu kako bi „mogao da uzvrati” u vojnom sukobu sa Rusijom, prenosi Bi-Bi-Si.

„Oni su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio”, primetio je Bajden u sredu na sastanku sa svojim najvišim savetnicima za odbranu.

Američki predsednik je ocenio i da je „ujedinjen, fokusiran i energičan” NATO iznenadio ruskog lidera Vladimira Putina, preneo je Tanjug.

„Oružje i municija svakodnevno pristižu i vidimo koliko su naši savezi i partnerstva od vitalnog značaja širom sveta”, rekao je Bajden.

Očekuje se da će SAD pružiti još jedan paket vojne pomoći Kijevu u narednim danima, nakon što su prošle nedelje obećale Ukrajini 800 miliona dolara, navodi Bi-Bi-Si.

Na konferenciji za medije u Beloj kući, portparolka Džen Psaki nije saopštila detalje o tome kako bi dalja pomoć mogla da izgleda, ali je saopštila da će američka administracija učiniti „sve što može” kako bi opremila Ukrajinu da efikasno uzvrati u ovom vojnom sukobu.

Članak DŽO BAJDEN: Ukrajinci su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: