Take a fresh look at your lifestyle.

Dveri: Republički javni tužilac da istraži Belivukove tvrdnje

Ne zaboravimo tu nespornu činjenicu — organizovana kriminalna grupa na čelu sa Aleksandrom Stankovićem i Veljkom Belivukom nije postojala pre dolaska SNS na vlast‼️

Osnovno pitanje na koje treba da se izjasni vladajuća stranka je da li je Veljko Belivuk, osumnjičen za monstruozna ubistva i druga najteža krivična dela, bio ili je još uvek član SNS?

    Drugo pitanje glasi da li je i šta tačno radio za potrebe SNS? Da li je organizovao navijače, da li je obezbeđivao mitinge, da li je rušio u Savamali, da li se viđao i sarađivao sa najvišim funkcionerima SNS? Ovo su već pitanja za republičkog javnog tužioca koji bi konačno morao da počne da radi svoj posao i po službenoj dužnosti istraži da li su tačni navodi koje je Belivuk dao pred sudom u svoj jučerašnjem iskazu.

Jer, ako su njegovi navodi tačni, onda je sam vrh države prožet vezama sa organizovanim kriminalom, a to je najteža moguća optužnica za jednu vladajuću većinu za koju neko mora i politički i krivično da odgovara. Ne može sve ostati na režimskim medijskim samoodbranama da optuženi laže i na taj način pokušava da se brani od optužnice, već nadležno tužilaštvo treba da ispita sve njegove navode jer Belivuk tvrdi da je radio za državu, odnosno po nalogu vladajuće stranke. Sve njegove reči mogu biti laži i način odbrane na sudu, što je manji problem od toga ako su njegove reči istinite i ako je dok je vršio najteža krivična dela bio saradnik vlasti. Upravo to mora da bude ispitano i javnosti saopšteno: ako su njegovi navodi lažni — da se zna da su lažni, ali ako su njegovi navodi istiniti — da se zna šta će nadležni pravosudni organi uraditi da se pored Belivuka i njegove kriminalne grupe na optuženičkoj klupi nađu i njegovi politički partneri. Jer, ne zaboravimo tu nespornu činjenicu — organizovana kriminalna grupa na čelu sa Aleksandrom Stankovićem i Veljkom Belivukom nije postojala pre dolaska SNS na vlast.

Infoslužba Dveri

*Izvor fotografije 1: Jutjub/Skrinšot
*Izvor fotografije 2: N1

Dveri: Republički javni tužilac da istraži Belivukove tvrdnje | Srpski pokret Dveri

Izvor: Srpski pokret DVERI