Take a fresh look at your lifestyle.

DRŽAVA ĆUTI: Ekocid na Kolubari, potrovali tone ribe amonijakom…

Na stotine kilograma ribe potrovano je sinoć u reci Kolubari između sela Divci i Slovac kada je u reku, kako tvrde meštani, ispušten amonijak i fekalija sa obližnje farme. 

POMOR RIBE U KOLUBARI
Ovi snimci su sa Kolubare, kod Divaca.
Meštani kažu da se oseća jak miris sumpora!
Nedaleko od ovog mesta se nalaze bunari koji služe za snabdevanje Lazarevca pijaćom vodom!
Ko truje naše reke?!
Ko truje naše ljude?!
Dokle više@lazarevacssppic.twitter.com/APrz50JTia

— Dubravka Galić (@DudaGalic) July 18, 2021

Meštani i vodočuvari satima su iz reke vadili mrtvu ribu, a na lice mesta je izašla policija i inspekcija. Prema nezvaničnim saznanjima, za pomor ribe odgovorna je farma “Stočar” iz Divaca, kojoj nije prvi put da otpad sa farme direktno baca u reku.

trovanje ribe na Kloubari Foto:Privatna arhiva

„Znamo da su fekalije i amonijak sa farme i ranije ispuštali u Kolubaru, ali nikada nije bilo ovako strašno. Temperature su visoke, vodostaj nizak, a od jutros po reci plivaju mrtve ribe. Od jutros ih vadimo … ovo je katastrofa“, kažu meštani koji su zatekli jezivi prizor.

Pomor ribe na Kolubari

Za sada se još uvek ne zna koliko je ribe potrovano, s obzirom da su prvo stradale ribe u delu reke koji je neposredno najbliži farmi, na potezi između dva sela. Ribolovačka služba, pecaroši i meštani su satima iz zagađene vode vadili na stotine uginulih riba, dok je inspekcija obavila nadzor na farmi “Stočar”, ali za sada nema zvaničnih informacija da li će protiv odgovornih lica biti pokrenut i postupak.

Vesti – Slavija-info

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: