Take a fresh look at your lifestyle.

Dosta je bilo: Vlast hoće da smanji cenzus jer se plaši bojkota…


Dosta je bilo – Najavljeno spuštanje izbornog cenzusa sa 5% na 3% predstavlja pokušaj vlasti da neutrališe štetu koju trpi zbog najavljenog opozicionog bojkota parlamentarnih izbora.

Suočena sa situacijom u kojoj bi rezultat takvih izbora bila nelegitimna Skupština bez opozicije, vlast spuštanjem cenzusa panično pokušava da u parlament ubaci nerelevantne političke grupacije koje tek glume opoziciju, a u stvari su bliske vlastima. Plan je da lažnu opoziciju, koju bi na ovaj način uvela u parlament, vlast nakon izbora iskoristi za stvaranje dimne zavese kaobajagi legitimiteta budućeg saziva Skupštine.

Posebno je perfidna namera vlasti da ovaj potez u javnosti, a posebno pred svojim EU sponzorima, prikaže kao unapređenje procesa demokratije u Srbiji.

Pokušaj vlasti da tri meseca pred izbore smanji izborni cenzus dokaz je da opoziciona pretnja bojkotom daje rezultate i da u toj pretnji treba istrajati.

Vlast hoće da smanji cenzus jer se plaši bojkota – Dosta je bilo

Najavljeno spuštanje izbornog cenzusa sa 5% na 3% predstavlja pokušaj vlasti da neutrališe štetu koju trpi zbog najavljenog opozicionog bojkota parlamentarnih izbora. ….

Izvor: Dosta je bilo

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com