Take a fresh look at your lifestyle.

DJB: Vlast bespogovorno usvaja i EU direktivu o akcizama u korist stranaca na teret domaće proizvodnje rakije…

Izmene Zakona o akcizama koje se trenutno nalaze u skupštinskoj proceduri su napad EU na domaće proizvođače rakije i dugoročno će ugroziti očuvanje ovog jedinstvenog srpskog brenda.

Zarad proklamovanog puta u EU, vlasti u Srbiji decenijama unazad usvajaju EU direktive kao domaće zakone bez ikakvog promišljanja o štetnim uticajima tih propisa na domaću privredu i bez bilo kakvih pokušaja da domaće proizvođače zaštite od globalnih korporacija koje teže ubijanju tržišta i stvaranju monopola.

Zahvaljujući ovako neodgovornoj politici koja traje već duže od 20 godina, domaći proizvodi i brendovi žrtvuju se zarad interesa velikih inostranih multinacionalnih korporacija, sve pod plaštom navodnog napretka Srbije i ulaska u EU. Kada ovaj proces završi, Srbija će i ući u EU sa raseljenim narodom, bez privrede, kao kolonija jeftine radne snage, dok se do skoro nezavisni domaći proizvođači praktično teraju u roblje, umesto da im se obezbedi povoljna ekonomska klima za razvoj i napredak.

DJB se oštro protivi ovom procesu zakonodavnog pokrića vlasti za kolonijalnu politiku Berlina i EU koji iz dana u dan sve veći broj preduzetnika i vlasnika malih, porodičnih preduzeća primorava da u bescenje prodaju ili čak zatvore svoja preduzeća. Srbija mora i može bolje. Budućnost Srbije je u domaćoj privredi, domaćoj pameti, inovacijama i porodičnim firmama i gazdinstvima, ne u globalnim korporacijama.

Vlast bespogovorno usvaja i EU direktivu o akcizama u korist stranaca na teret domaće proizvodnje rakije – Dosta je bilo

Izvor: Dosta je bilo

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com