Take a fresh look at your lifestyle.

DJB: U TOKU JE DRŽAVNI UDAR! RIK na nasilan i protiv pravan način proglasio rezultate izbora. Svako ćutanje na ovo prestavlja ćutanje nad razaranjem pravne države!…

Narodni poslanici Dosta je bilo Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić uputili su otvoreno pismo najvažnijim institucijama u Srbiji u vezi sa činjenicom da Republička izborna komisija od 29. juna 2020. godine sve odluke donosi bez javne rasprave, glasanjem preko određenih e-mail naloga koji nisu snabdeveni bilo kakvim elektronskim sertifikatom na osnovu koga bi bilo moguće utvrditi da su zaista glasali članovi RIK-a, a ne neka treća lica.

Ovo je suprotno Zakonu o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

To znači da zaštita izbornog prava, za koju je u prvom stepenu nadležan RIK, ne postoji jer se ne zna da li odluke donose ovlašćeni članovi RIK-a ili neka treća lica.

Otvoreno pismo poslanika DJB: Nepoznata lica u ime RIK-a proglašavaju rezultate izbora! – Dosta je bilo

Narodni poslanici Dosta je bilo Saša Radulović, Branka Stamenković i Vojin Biljić uputili su otvoreno pismo najvažnijim institucijama u Srbiji u vezi činjenice da R….

Izvor: Dosta je bilo

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com