Take a fresh look at your lifestyle.

DJB: Tužilaštvo da utvrdi krivičnu odgovornost predsednice Ustavnog suda Snežane Marković…


Dosta je bilo – Ustavni sud je uradio tačno ono što je pokret Dosta je bilo predvideo kada je podneo krivičnu prijavu protiv predsednice Ustavnog suda. Sačekao je da se ukine vanredno stanje, a onda je odbacio inicijative o oceni ustavnosti odluke o uvođenju vanrednog stanja, jer, navodno, više ne postoji pravni interes.

Podsetimo, predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković 15. marta proglasili vanredno stanje mimo Ustava Republike Srbije, koji propisuje da tu odluku donosi ili u roku od 48 sati potvrđuje Narodna skupština.

Zbog toga su narodni poslanici DJB 19. marta izneli usmeni, a 20. marta i pisani zahtev predsednici Ustavnog suda Snežani Marković da se izjasni u vezi sa njihovim postupanjem prilikom proglašavanja vanrednog stanja mimo Narodne skupštine i Ustava Republike Srbije.

DJB: Tužilaštvo da utvrdi krivičnu odgovornost predsednice Ustavnog suda Snežane Marković – Dosta je bilo

Ustavni sud je uradio tačno ono što je pokret Dosta je bilo predvideo kada je podneo krivičnu prijavu protiv predsednice Ustavnog suda. Sačekao je da se ukine vanre…

Izvor: Dosta je bilo

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com