Take a fresh look at your lifestyle.

Demokratska stranka za ujedinjenje sa partijama Tadića i Zelenovića…

Glavni odbor Demokratske stranke, na sednici odrzanoj u Domu omladine u Beogradu, doneo je Odluku kojom je obavezao zamenika predsednika Dragoslava Sumarca, predsednicu Organizacionog odbora Vidu Ognjenovic i potpredsednicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov da, u najkracem mogucem roku obave sve razgovore sa Nebojsom Zelenovicem i Borisom Tadicem.
Takodje, tackom 2) iste Odluke, predvidjeno je, da Ugovor o ujedinjenju mora predvidjati i model pristupanja clanstva ovih stranaka DS – u, i ovlastio Dragoslava Sumarca, Vidu Ognjenovic i Aleksandru Jerkov da potpisu Ugovor o ujedinjenju.

Na pocetku sednice Glavnog odbora, clanovima je procitano pismo koje je predsednici organizacionog odbora uputila evropska poslanica i izvestilac evropskog parlamenta za Srbiju, Tanja Fajon, u kom je izrazila snaznu podrsku za ujedinjenje svih proevropskih i demokratskih snaga i pozelela Demokratskoj stranci srecu u velikom poslu koji joj predstoji.

Pre toga, u delu sednice otvorenom za javnost, prisutnim clanovima su se obratili Vida Ognjenovic i Boris Tadic, predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije. Vida Ognjenovic je rekla da se Demokrate 21. juna nisu spremale ni za kakav sukob, nego za pravu demokratsku proceduru, da se odluke donose glasanjem nakon iscrpne debate, a ne mehanickim prihvatanjem naredbe. Ona je podsetila da je ta sednica prekinuta zato sto je radno predsednistvo odbilo vazne predloge clanstva – utvrdjivanje broja prisutnih u skladu sa procedurom i raspisivanje izbora u stranci. Ona je rekla da je Demokratska stranka vise nego ikada potrebna Srbiji a da se za DS u javnosti jedva culo. Rekla je da Predsednistvo pretecim tonom pominje nekakvu reformu, koja se do sada ocitovala u raspustanju odbora po zemlji o kom se odlucivalo u sabornoj izolaciji predsednistva stranke.

Boris Tadic je, rekao da bi se odazvao i pozivu Zorana Lutovca da dodje na sastanak u Sapcu da je takav poziv dobio, da nije ni na cijoj strani, osim na strani Demokratske stranke. On je ocenio da SNS moze da pobedi samo Demokratska stranka i da je zadatak svih prisutnih tamo da tu stranku izgradimo zajedno.

Sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u Domu omladine prisustvovalo je 147 clanova, a 50 verifikovanih clanova ucestvovalo je u radu Glavnog odbora preko aplikacije „ZOOM“.Izvor: Demokratska stranka

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com