Take a fresh look at your lifestyle.

DARIJA ODGOVARA: Moj brat nije direktor firme, koja je dobila milione od države! ON JE SAMO IZVRŠNI DIREKTOR IZGLEDA…

Nije šija nego vrat, nije direktor on je samo “izvršni direktor”…

Ugovor za koji mediji tvrde da pokazuje da je u januaru firma “Nites” Bojana Kisića, rođenog brata ministarke za rad Darije Kisić Tepavčević, sklopila posao sa Elektroprivredom Srbije vredan gotovo tri miliona evra. Ministarka Kisić Tepavčević demantuje navode i negira sukob interesa.

Još je nije prošla glavobolja od afere preskupog vina, a ministarku ponovo boli glava – ne zbog potpisa na sporazum o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje, već zbog optužbi opozicije na račun ministarkinog brata.

Pitali smo: Da li je tačno da je firma Bojana Kisića u januaru sklopila posao sa EPS-om vredan tri miliona evra i vidi li u tome sukob interesa?

„A nemate nijedno pitanje o merama zapošljavanja i borbe za svako radno mesto za koje se trudimo maksimalnim snagama da ostvarimo u ovom vremenskom periodu“, upitala je Kisić Tepavčević.

Novinar: Nemam danas

„U redu. Sve izrečene izjave nisu istina, to su sve lako proverljive informacije i to znaju da nije istina i oni koji plasiraju takvu vrstu informacija. Moj brat nije ni vlasnik, ni suvlasnik, ni direktor, ni odgovorno lice, ni u jednoj od firmi u kojoj se spominje, on je jedan od zaposlenih, jedan od inženjera u firmi koji radi posao za koji je registrovana“, odgovorila je ministarka.

U javnost je nedavno izašao dokumenta za koje kaže da su ugovor firme „Nites“ i EPS-a iz januara ove godine, a u drugom ugovorenom poslu s EPS-om vrednim gotovo 200 miliona dinara s početka 2019-te, u podacima o dobavljaču, uz firmu „Nites“, sa sedištem u Češkoj, kao zastupnik je naveden Bojan Kisić.

Ministarkin brat sa poslovnim partnerima u poslednjih šest meseci u poslovima sa državnim preduzećima i institucijama zaradio 16 miiona evra – preneli su beogradski mediji.

„Pa šta je s ovim ljudima? Darija Kisić jutros ne trepnuvši slaže da njen brat nije direktor u firmi Nites koja je uzela 360 miliona dinara iz EPS-a (jednim ugovorom, a ima ih ohoj), nego je jedan od zaposlenih. Tačno. Njen brat nije direktor, već je glavni izvršni direktor“, napisala je jedna korisnica na Tviteru.

Na zvaničnom sajtu kompanije „Nites“, među imenima koje upravljaju tom firmom je i ime ministarkinog brata koji je potpisan kao glavni izvršni direktor.

I dok je ministarka za rad Kisić Tepavčević danas zamolila medije da se, kako je rekla, vrate u sadašnje vreme pandemije da bi svi zajedno radili na promociji vakcinacije, podsećamo na raniju aferu u kojoj je jedna poljska firma u kojoj je direktor bio rođeni brat premijerke Brnabić zarađivala milione od poslova sa državom.

I predsednica Vlade je tada govorila – on je samo jedan od zaposlenih, to je napad na stranog investitora. Igor Brnabić bio je prinuđen da u toj kompaniji podnese ostavku.

Izvor: N1/Newsflash

DARIJA ODGOVARA: Moj brat nije direktor firme, koja je dobila milione od države! ON JE SAMO IZVRŠNI DIREKTOR IZGLEDA… sa News Flash.

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com