Take a fresh look at your lifestyle.

Dajković: Amfilohijevom prethodniku vatikanski Papa 1969. uputio zvanično pismo u kom ga doslovce ubeđuje da krene u proces POKATOLIČAVANJA našeg naroda…


Dosta je bilo – Vladislav Dajković:

A da zagrebemo u malo u prošlost?

Da li znate da je Mitropolitu Danilu Dajkoviću (prethodniku Vladike Amfilohija) 1969. godine vatikanski Papa preko svog izaslanika, Franciska Palovinetija, uputio zvanično pismo u kom ga doslovce ubjeđuje da krene u proces POKATOLIČAVANJA našeg naroda?

Uz to, da odobrovolji najčasnijeg izdanka naše loze Dajkovića ponudio mu je i “pomoć” za rušenje Njegoševe kapele i izgradnju Mauzoleja u iznosu od 500 miliona lira. Ponoviću: 500 miliona!

Naravno, kao opravdanje ovog pokušaja, Palovineti ističe strah od “velikosrpskog nacionalizma” koji uništava našu Crkvu i to 1969. godine, što je prosto nevjerovatno jer da je srpski nacionalizam postojao u to doba, ne bi nam se danas dešavalo što nam se dešava.

Najzad, Mitropolit Dajković je sve to bez trunke oklijevanja ODBIO, te pismo proslijedio Sinodu Sprske pravoslavne crkve, čime se upisao u vječnost naše Crkve, vjere i našeg bratstva.

Kao rođak časnog Vladike Danila mogu reći da sam ponosan na njega, njegov težak i surov, a opet blag život kojim je prkosio i stranom zlu, ali i domaćem koji je, naposletku, ipak srušio Njegoševu kapelu.

Eto, ako ste pomislili da je ovaj Đukanovićev napad na Crkvu slučajan – prevarili ste se. Sve ovo ima mnogo dublju pozadinu, odnosno višedecenijsku –
Pardon viševjekovnu – težnju za uništenjem duše našeg naroda.

Ipak, zaboravili su jednu stvar: “Muž je branič žene i djeteta, narod Crkve i plemena.”

NO PASARAN! ☝🏼


Izvor: Saša Radulović

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com