Take a fresh look at your lifestyle.

Ćuta: U subotu blokiramo i granični prelaz

“Najveći košmar Aleksandra Vučića u njegovoj karijeri se zove Rio Tinto. Građani su rekli svoje, a oni se snebivaju da to i poslušaju. Zato pozivamo sve građane na veliku blokadu auto puta u Beogradu kod Sava centra u 13h”, kaže u izjavi za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta, vođa Ekološkog pokreta, a u susret velikoj blokadi najavljenoj za subotu.

U subotu, 15. januara biće blokirani Beograd, autoput kod Sava centra, granični prelaz Trbušnica-Preljina u Loznici, Ložionički most u Užicu, Pesak put Požega-Kosjerić, kao i Nova Varoš.

Jovanović nastavlja da insistira na transparentnosti svih potpisanih ugovora aktuelne vlasti i Rio Tinta.

„Ponavljamo: sve potpisano sa Rio Tintom na sto, i ukidanje uredbe Vlade su naši zahtevi. Posle ćemo da pričamo o moratorijumu i drugih 40 planiranih rudnika u Prostornom planu Republike Srbije“, navodi Jovanović.

Smatra da predsednik i premijerka još uvek nisu svesni spremnosti i odlučnosti ljudi i poziva sve da se u subotu pojave na blokadi.

„Premijerka i predsednik čekaju da vide koliko smo odlučni u našoj borbi pa da onda odluče da li će ispuniti zahteve i pozdraviti se sa njihovim partnerima iz Rio Tinta. Hajde da im pomognemo u toj odluci. Vidimo se u subotu u 13h ispred Sava centra“, zaključuje Ćuta.

Podsetimo, Ekološki ustanak najavio je blokadu puteva za subotu, zato što njihov zahtev da Vlada objavi sva potpisana dokumenta i eventualne ugovore sa Rio Tintom – nije ispunjen.

Ćuta: U subotu blokiramo i granični prelaz

Izvor: Srbin info

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: