Take a fresh look at your lifestyle.

Cela porodica u Vranjskoj Banji glasala, a nije ni ušla na biračko mesto, Tužilaštvo pokrenulo postupak…

Na referendumu koji je održan u nedelju, 16. januara, glasač iz Vranjske Banje prijavio je policiji da je u njegovo i ime njegove porodice već glasao neko drugi, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu. Prema rečima njegovog advokata Dragana Nikolića, čovek je na glasanje otišao neposredno pre zatvaranja biračkog mesta, kada su mu članovi komisije rekli da je – već glasao.

Vranjski advokat Dragan Nikolić kaže da je njegov klijent otišao na glasanje na biračko mesto broj 90 oko 19:30 sati, gde mu je rečeno da je, osim njega, navodno glasala i njegova majka koja je godinama nepokretna, supruga koja je kovid pozitivna i zbog toga u izolaciji, ali i sin i ćerka koji studiraju u Nišu i tog dana nisu ni bili u Vranjskoj Banji.

Svi oni su glasali, a da nisu ni ušli na glasačko mesto – kaže Nikolić.

Nakon što mu je to predočeno, čovek je pozvao policiju koja je izašla na biračko mesto i o događaju obavestila Osnovno tužilaštvo koje je, kaže Nikolić, pokrenulo postupak zbog krivičnog dela zloupotreba prava glasanja, za koje je moguća novčana ili zatvorska kazna do godinu dana.

Iz Tužilaštva potvrđuju da je na glasačkom mestu u Vranjskoj Banji došlo do nepravilnosti tokom glasanja i kažu da su naložili policiji da razgovara sa akterima, da prikupi sva potrebna obaveštenja od građana i da im dostavi izveštaj.

Izvor: Južne vesti

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: