Take a fresh look at your lifestyle.

BRNABIĆ PRETI NOVAKU: Ako je Đoković prekršio pravila o izolaciji, konsultovaću organe vlasti!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na Novaku Đokoviću da objasni „sivu zonu“ u vezi sa njegovim rezultatom PCR testa.

„Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije“, izjavila je Brnabić u intervjuu za BBC.

Đoković je rekao da mu je odobreno medicinsko izuzeće da uđe u Australiju nakon što je sredinom decembra bio pozitivan na koronavirus.

 

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na korona virus 16. decembra, ali je dan kasnije, 17. decembra prisustvovao događaju u čast mladih tenisera u Beogradu.

„Ako ste pozitivni morate da budete u izolaciji. Ne znam kada je on zapravo dobio rezultate, kada je video rezultate, tako da postoji neka siva zona. Jedini odgovor na ovo može da da Đoković“, rekla je Brnabić.

Srpski propisi o kovidu predviđaju punih 14 dana samoizolacije, osim ako osoba koja je pozitivna ne dobije negativan rezultat PCR testa u tom periodu.

Ako se utvrdi da je Đjoković prekršio srpska pravila o izolaciji, premijerka Brnabić je rekla da će morati da se konsultuje sa „relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za sprovođenje ovih propisa“.

Granični službenici Australije trenutno istražuju da li je Đokovićev formular za putnu prijavu sadržavao lažnu izjavu u kojoj se navodi da nije putovao 14 dana pre dolaska u Australiju. Postovi na društvenim mrežama ukazuju da je u tom periodu boravio u Španiji.

Brnabić je opisala Đokovića kao „jednog od velikih šampiona Srbije“ i rekla da se nada da će mu biti dozvoljeno da ostane u Australiji i da igra na turniru.

Ona je dodala i da se ne slaže sa njegovim stavom o vakcinaciji, koju je opisala kao „jedini efikasni odgovor na ovu pandemiju“.

„Meni je bitno da stojimo uz Novaka, ali i da istovremeno kažemo da je za državu i za mene kao premijerku vakcinacija veoma važna“, izjavila je ona.

Izvor Slavija info

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: