Take a fresh look at your lifestyle.

Borović: Ukinuti Infostan, jer ne služi ničemu, a otima novac građanima i privredi

Gradski odbor Narodne stranke Beograd saopštio je danas da je neophodno ukinuti preduzeće „Infostan“, jer na štetu građana i privrede zloupotrebljava nadležnost objedinjene naplate računa, a poslednji primer je „skandalozna pljačka preko stavke za iznošenje smeća“.

„Ovako koncipiran, ’Infostan’ je korumpirani administrativni mastodont od kojeg nema nikakve koristi niti ima upotrebnu vrednost za korisnike komunalnih usluga, ali ima podmetačine poput slanja računa bez pravnog osnova kako bi građanima i privredi kasnije na leđa natovarili izvršitelje neplaćanja takvih nametnutih obaveza“, rekao je predsednik Odbora za privredu beogradskog odbora Narodne stranke Borislav Borović.

Borović je dodao da su privredu i građane na avgustovskim računima „Infostana“ bez najave i obrazloženja sačekale i nove usluge i bezobrazno više cene tih usluga, što je, kako je istakao, harač bez uporišta u zakonu sa cenama koje „nemaju nikakav ekvivalent u uslugama koje se pružaju“.

„Dosadašnja stavka usluga ’iznošenje smeća’ razdvojena je na dve – ’sakupljanje i transport komunalnog otpada’ i ’odlaganje komunalnog otpada’. Prva se i dalje plaća preduzeću „Gradska čistoća“, a druga ide na konto kompanije ’Beo čista energija’ u vlasništvu francuske kompanija „Suez“, japanskog konglomerata „Itochu“ i fonda „Marguerite“ iz Luksemburga“, naveo je Borović.

Borović je rekao da su korisnici usluga „Gradske čistoće“ do sada sa tim preduzećem imali ugovore sa preciznim parametrima formiranja cena na osnovi zone, kvadrature i cene po kubnom metru smeća.

„Sada se pojavljuje fantomska ’Beo čista energija’ i naplaćuje usluge, a da nema nikakav ugovorni odnos sa 700.000 domaćinstava niti sa oko 17.000 pravnih lica u Beogradu. Sada sa građani preko ’Infostana’ plaćaju 5,6 dinara po kubnom metru smeća ’Gradskoj čistoći’, a jedan dinar kompaniji ’Beo čista energija’“, dodao je Borović.

Borović je istakao da je „pravi masakr uperen“ prema pravnim licima u Beogradu, koja su izložena „novom reketu“, pošto su u obavezi da, pored redovnih računa koje su do sada plaćali Gradskog čistoći, od sada plaćaju i najmanje 4,16 dinara po kubnom metru smeća, pošto se cena povećava u zavisnosti od tarifne grupe ili zone u kojoj obavljaju delatnost.

„To znači da će im se izdaci povećati i za nekoliko desetina hiljada dinara mesečno“, zaključio je Borović.

Borović: Ukinuti Infostan, jer ne služi ničemu, a otima novac građanima i privredi

Izvor: Narodna stranka

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: