Take a fresh look at your lifestyle.

BORKO STEFANOVIĆ: Za Srbiju neophodno da spoljnu politiku usaglasi sa politikom EU

Kina smatra da su pitanja Rusije na temu aktivnosti američkih biolaboratorija u Ukrajini legitimna, izjavio je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zamenik stalnog predstavnika Kine u UN Gen Šuan.

„Rusija je od marta ove godine nekoliko puta upućivala Savetu bezbednosti tvrdnje o tome da postoje sumnje da SAD sprovode vojne aktivnosti u biološkoj oblasti na teritoriji Ukrajine. Smatramo da bilo koji dokazi o poštovanju Konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje i skladištenja bakteriološkog (biološkog) i toksičnog oružja i o njihovom uništavanju, moraju da imaju potpunu pažnju međunarodne zajednice, zaslužuju odgovore i pojašnjenja relevantnih strana“, ukazao je kineski diplomata.

Šuan je naveo, Rusija nije dobila sve odgovore na žalbe na sastanku u septembru, zato je ona kao država-učesnik poslala svoje žalbe Savetu bezbednosti UN. Kineski diplomata je zaključio da su potezi Rusije razumni i legitimni i da se ne smeju blokirati.

Ranije je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio da London i Vašington pokušavaju da gurnu pod tepih informacije o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od preko 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.

Neke od njih je finansirao i sin predsednika SAD Hanter Bajden.

Članak BORKO STEFANOVIĆ: Za Srbiju neophodno da spoljnu politiku usaglasi sa politikom EU se pojavljuje prvo na Naša Borba.

%d bloggers like this: