Take a fresh look at your lifestyle.

Borislav Borović: Da vlast misli dobro penzionerima, vratila bi im otete penzije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja providnu marketinšku i nefer igru sa penzionerima u Srbiji najavljujući nove “poklone” u novcu u ovoj godini i u februaru sledeće godine.

Da država i predsednik zaista misle dobro penzionerima odmah bi im vratili protivzakonito i protivustavno otetih 830 miliona evra u dinarima, kad nam već državna kasa “preliva”, kako nas ubeđuje predsednik.
Navodni pokloni su trojanski konj i podvala koju ćemo svi platiti, pa i penzioneri, jer kasa ne da ne preliva, već je bremenita ogromnim budžetskim deficitom za ovu godinu.

Ponovo obmanjivati milione penzionera kojima je otimano od usta i od terapija nije ni ljudski ni etički, naročito ako se zna da milion njih živi od penzija manjih hiljadu dinara dnevno.

Dakle, tek posle eventualnih vraćanja otetih penzija, koje se nažalost neće desiti u mandatu ove vlasti, već u režiji Narodne stranke koja je to zacrtala i obećala u svom programu, ima smisla i mesta za empatiju prema penzionerima koja je sada kod predsednika Srbije samo verbalna i prazna.

Ali ni tada kroz jednokratnu milostinju, već kroz sistemsku zaštitu standarda penzionera kroz povećanje penzija koje bi pratilo rast cena robe široke potrošnje. Sadašnji takozvani švajcarski model im to svakako ne omogućava, jer penzije padaju u odnosu na plate više nego pre njegovog uvođenja. I to ne zato što su plate previsoke, a inflacija mala, već zato što ni plate ne rastu u skladu sa troškovima života, a zvanična inflacija ne odražava realni rast cena roba koji direktno pogađaju standard građana, a posebno penzionera. Od cena hrane, jestivog ulja, komunalnih usluga, benzina, struje, poreza na imovinu…

Najava predsednika o ovim jednokratnim ”poklonima” države je i očigledan primer političke korupcije i sistemskog podmićivanja birača, pa i penzionera pred predstojeće izbore.

To se svakako odnosi i na najave povećanja plata u državnoj administraciji, koje bi po svim ekonomskih rezonima trebalo da prati rast BDP, jer nije normalno da one brže rastu od rasta bruto nacionalnog dohotka, a posebno od plata u realnom sektoru koji i jedini pravi novododatu vrednost.

Naravno, i dalje je zaduživanje izvor ovih navodnih dobročinstava vlasti i svakako ne neke uspešne ekonomije sa suficitom kako nas neprekidno obmanjuju vlada i predsednik.

Mi smo jedan tužni eksperiment parapolitičke ekonomije u režiji ove vlasti, čija je jedina ideja da trikovima zavara birače ne bi li još malo opstali na vlasti.

Borislav Borović: Da vlast misli dobro penzionerima, vratila bi im otete penzije

Izvor: Narodna stranka

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: